«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ароматні запечені яблука з горіхами та медом. Просто, корисно та смачно

Осінь – пора смачних ароматів та теплих вечорів

Осінь – пора смачних ароматів та теплих вечорів

Інгредієнти:

  • Яблука – солодкі сорти (наприклад, Семеренко, Голден)
  • Горіхи (пекан, волоські, мигдаль) – за смаком
  • Мед або кленовий сироп
  • Вершкове масло
  • Кориця
  • Вода

Приготування:

  1. Акуратно виріжте серцевину з яблук, залишаючи невеликі стінки. Викладіть яблука в форму для запікання.
  2. Подрібніть горіхи до бажаної консистенції. Наповніть яблука горіхами.
  3. Полийте кожне яблуко медом або кленовим сиропом. Додайте шматочок вершкового масла.
  4. Посипте яблука корицею за смаком.
  5. Налийте невелику кількість води на дно форми для запікання. Це допоможе створити додаткову вологість і запобіжить пригоранню яблук. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте яблука протягом 25 хвилин.

Подаємо

Готові запечені яблука можна подавати як гарячими, так і холодними. Вони чудово поєднуються з кулькою морозива, збитими вершками або просто з чашкою теплого чаю.

Запечені яблука – це не просто десерт, а справжнє задоволення для вас та ваших гостей. Їх приготування не займе багато часу, а результат порадує вас і ваших близьких. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтесь осінніми смаками!

Все буде Україна