Інгредієнти (розраховано на 6 порцій):
- куряче яйце;
- 150 гр борошна.
- 40 гр цукру.
- 25 гр масла.
- цедра лимону.
Для крему:
- 200 гр сиру рікота.
- 50 гр цукру
- куряче яйце
- ванілін до смаку.
- У глибоку миску збиваємо яйце, додаємо цукор, лимонну цедру і ретельно перемішуємо до розчинення цукру.
- Вливаємо у цю суміш розтоплене вершкове масло та ще раз перемішуємо.
- Всипаємо всю муку і замішуємо ніжне еластичне тісто.
- Готове тісто замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник.
- Готуємо крем. Беремо крем рікота або звичайний сир, перетертий два рази через металеве сито.
- Додаємо цукор.
- Відділяємо білок та жовток. Білок збиваємо міксером в міцну піну, а жовток додаємо в рікотту.
- Додаємо ванілін і все ретельно перемішуємо.
- Далі легкими рухами, невеликими порціями вводимо збитий білок.
- Тісто ділимо на 6 рівних частин і формуємо з кожної коржі-квадратики 10х10 см.
- Кожен корж викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, паперову або силіконову.
- У середину викладаємо крем і загортаємо краї квадратних коржів поверх начинки
- Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
- Накриваємо зверху пергаментом, щоб тістечка не пригоріли. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою
І ось така краса у нас виходить. Спробуйте, це дуже смачна закуска, яка здивує ваших гостей!
"Поділіться своїм настроєм після прочитання! Яке емодзі найбільше відповідає вашим почуттям зараз?" ❤️, 😠, 😢, 😄 — виберіть те, що резонує з вами!