Баклажани виходять дуже пікантні та неймовірно смачні. Таку закуску можна намащувати на тости, додавати до інших страв або просто їсти ложками.
Інгредієнти:
Баклажани 1 кг.;
Перець болгарський 2 шт.;
Помідори 3 шт.;
Часник 3 зуб.;
Перець гострий 1/3 ч. л.;
Олія рослинна 1 ст. л.;
Сіль морська;
Спеції.
Спосіб приготування:
Помийте, поріжте кружечками, посоліть, залийте водою та залиште на годину баклажани.
Злийте воду, просушіть, викладіть на деко, змастіть олією та поставте на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Помийте, почистьте перці та подрібніть блендером разом з помідорами.
Додайте подрібнений через прес часник, сіль, перець, спеції та проваріть на повільному вогні 15 хвилин.
За бажанням можна додати лимонний сік або оцет.
Перекладіть шарами баклажани з аджикою та поставте в холод на 2 години.
Приємного апетиту!