Бісквітно-ванільний торт “Весняний пеньочок” із полуничним конфітюром і ніжним вершковим кремом: така смакота, що просто тане в роті (покроковий рецепт з фото)
✅Конфітюр:
🔺полуниця 300 г
🔺цукор 50 г
🔺кукурудзяний крохмаль 25 г
40 мл води
Приготування:
▫️Полуничку проварюємо, пробиваємо блендером, додаємо цукор, розведений крохмаль, проварюємо до густини. Повністю охолоджуємо.
✅Бісквіт:
🔺4 яєчні жовтки
🔺20 г цукру
🔺ванільний цукор 10 г
🔺30 г олії
🔺50 г молока
🔺80 г борошна
🔺1/3 ч. л. розпушувача
🔺4 яєчних білка
🔺70 г цукру до білків
🔺щіпка солі
🔺1 ч. л. лимонного соку
▫️Жовтки з’єднуємо з ванільним цукром, цукром, змішуємо.
Додаємо молоко, олію, змішуємо.
▫️Просіюємо борошно з розпушувачем, змішуємо.
До білків додаємо сіль, лимонний сік, починаємо збивати, в легку піну порціями вводимо цукор, збиваємо до стабільності.
▫️Поєднуємо дві маси.
▫️Виливаємо на лист, рівномірно розподіляємо.
Випікаємо при температурі🔴170 градусів близько 15 хвилин.
✅Крем:
🔺 мякий сир 400 г
🔺вершки 200 мл
🔺цукрова пудра 50 г
▫️Поєднати холодні інгредієнти та збити до однорідності
Просочення:
🔺100 мл води,
50 г цукру довести до кипіння, охолодити.
▫️У застиглого бісквіту обрізаємо краї.
Ділимо на рівні частини. У мене ширина 24 см, поділяю на 3.
Просочуємо,змащуємо конфітюром,
відсаджуємо крем, розподіляємо.Скручуємо в рулет одну частину, на неї другу та третю
▫️У кільце закріплюємо, в холодильник на 2 години
Змащуємо кремом, прикрашаємо за бажанням. Особливо підійдуть свіжі ягоди
Приємного чаювання❤️