Будь-яка риба приготована таким способом буде ніжною і соковитою

22 жовтня 2025 р. 17:05

З правильним підходом зробити соковитою можна будь-яку рибу

. Просто рибу потрібно не обсмажувати, як роблять це зазвичай, а протушкувати в соусі, щоб вона повністю просочилася смаком.

Інгредієнти:

філе тріски “або будь-яка риба на ваш смак”
зелений і червоний перець
помідори
цибуля ріпчаста
морква
базилік, часник
томатна паста
по їдальні ложці оцту і солодкого соєвого соусу
сіль, чорний перець, паприка, чилі, лавровий лист
трохи масла або олії.
Приготування:

Беремо філе тріски (6 шт) і промокаємо його серветками для видалення зайвої вологи.
Розігріваємо в глибокій сковороді масло і першим обсмажуємо нарізану середніми шматочками цибулю. Потім подрібнюємо до неї 3 зубчика часнику. Через 4 хвилини додаємо на сковороду нарізані кубиками перці і нарізану тонкою соломкою моркву і подрібнені помідори.
Додаємо щіпку солі, вливаємо густу томатну пасту, оцет і соєвий соус. Слідом посипаємо все перцем, додаємо паприку і чилі для гостроти. Кладемо лавровий листок і перемішуємо. Накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушкуємо 6 хвилин. Тільки тепер кладемо в соус нашу рибу – тріску або на ваш смак.
Тримаємо ще 12 хвилин під кришкою на слабкому вогні і страва готова
 

Читайте також