Чергова партія смакоти на зиму готова! Рибні консерви у нас на вагу золота – це дуже смачно, відкрив баночку і наївся!

21 червня 2025 р. 17:21

Я тут по рибних консервах відриваюся! Так смачно вийшло вперше, що я 3 дні поспіль закривала 😂 Разом: 39 банок

Горошок у мене свій заморожений.

Дівчатка і хлопці, які трудяться для наших хлопчиків зберігайте ідею, якщо Ви також готуєте нашим ЗАХИСНИЧКАМ смаколики! Рецепт чудовий, смачний і надійний!!!

З риби я закрила:

салаку

– скумбрія

– оселедець та ін.

Пропорції риби та соусу у мене приблизно 1:1 по 200 г

На 14 банок по 0,5 л:

Риба ~ 3 кг (потрошеної, без голови)

Цибуля 450 г
Морква 350 г
Часник 6-7 зуб
Горошок ~1 ст л на банку
Том. паста 760 г (2 банки по 380 г)
Паприка (пластівці) 3 ст л
Вода 2,1 л
Сіль 70 г (5 г на 0,5 л банку)
Цукор 140 г
Чорний перець 3 шт. на 0,5 л банку (на дно)
Запашний перець 1 шт на 0,5 л банку (на дно)
Лавровий лист 0,5 шт на 0,5 л банку (на дно)
Олія 90-100 мл

Рецепт приготування:

1. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву на тертці або кубиком розмір горошку. Рибу дрібну типу салаки краще нарізати маленькими шматочками на укус.

2. Соус. Обсмажуємо на олії цибулю, моркву. Додаємо часник і смажимо ще 1-2 хвилини. Додаємо пасту, паприку, воду, сіль, цукор. Доводимо до кипіння і тушкуємо пару хвилин.

3. На дно чистих банок розкладаємо перці та лаврушку. Укладаємо чергуючи рибу та соус. До верху банки має залишитися 2-3 см!
4. Закручуємо (закриваємо) банки кришками.
5. Я готую в автоклаві на режимі «риба» 115* С 30 хвилин.
Приємного приготування і смачних Вам заготовок!

Читайте також