Чому кавуни виростають дрібні та не солодкі. 4 секрети опитних агрономів
Зазвичай вони виявляються не солодкими. Цьому можуть сприяти умови, які не підходять для вирощування кавунів.
Погодні умови.
Кавунам подобається тепла та спекотна погода не нижче +30 градусів. Якщо при вирощуванні кавунів стоятиме погода з температурою не вище 15 градусів тепла, вони не будуть рости та солодкого врожаю можна не чекати. В похмуру погоду сповільнюється фотосинтез, через що цукор не накопичується. Не можна вирощувати рослину в затінку. Також, кавуни не переносять вітер, бо частіше за все він пошкоджує їх.
Полив.
Поливати молоді кавуни потрібно лише раз на сім днів, а з середини літа – раз на два тижні. Рослини слід зволожувати лише теплою водою, температура якої становить 22-30 градусів тепла.
Підгодівля.
Нестача мінеральних добрив призводить до неякісного врожаю. Підживлюйте кавуни добривами, в яких містяться цинк, залізо, бор та марганець. Вносити їх потрібно в лунку перед посадкою або за допомогою крапельного поливу. Органікою рослину підживлюють восени по 8 кг на 1 м. кв. При вирощуванні культури в родючому ґрунті, додавання органічних добрив не потрібне. Велика кількість азоту робить кавуни несолодкими.
Сорт.
Потрібно враховувати й особливості сорту. Ранні будуть не такими солодкими, як пізні.