«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чудове овочеве рагу з фрикадельками: пальчики оближеш

У моїх хлопців пройшло на «ура», записала рецепт в улюблені

Вихід – 35 штук)

  • Фарш яловичий – 500 гр.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Яйце – 1 шт.,
  • Панірувальні сухарі – 50 гр.,
  • Вода – 50 мл.,
  • Сіль – 1 – 1,5 ч.л.,
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно – для панірування фрикадельок.
  • Олія – ​​для обсмажування фрикадельок
  • Овочеве рагу:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Помідори великі – 2 шт. (або 1 склянка м’якоті свіжих помідорів),
  • Морква велика – 1 шт.,
  • Перець болгарський (червоний) – 1 шт.,
  • Часник – 2 зуб,
  • Сіль – 1-1,5 ч.л.,
  • Цукор – 1 ч.л.,
  • Перець чорний мелений – за смаком,
  • Розмарин сухий – 1 ч.л.,
  • Базилік сухий – 1 ч.л.,
  • Горошок зелений (свіжоморожений) – 200 гр.,
  • Шафран – декілька щіпок,
  • Вода – 500 мл.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.,
  • олія рослинна – 1 ст.л.
  • Петрушка свіжа – невеликий пучок.
  • Рецепт приготування

  • Спочатку зробимо фрикадельки. У блендері дрібно нарізати ріпчасту цибулю, покласти до цибулі фарш, сіль, перець і добре пробити. Додати в фарш воду, перемішати.
  • Додати панірувальні сухарі, перемішати. Розбити туди ж яйце, добре перемішати і вимісити фарш. З отриманого фаршу наліпити фрикадельки розміром з волоський горіх, обваляти їх у борошні.
  • Фрикадельки (невеликими партіями) обсмажити в олії до золотистого кольору, викласти на тарілку з паперовою кухонною серветкою, щоб вона ввібрала всю зайву олію.
  • Поки смажаться фрикадельки, можна підготувати овочі для рагу (почистити, нарізати). У каструлі нагріти вершкове масло і рослинну олію, пасерувати ріпчасту цибулю.
  • До цибулі додати нарізану моркву і болгарський червоний перець. Обсмажити до м’якості, хвилин п’ять.
  • Додати м’якоть помідорів (помідори натираю на тертці), гарячу воду (кип’ячену), сіль, цукор, перець чорний, розмарин, базилік, натертий часник, перемішати все, дати закипіти.
  • Спробувати на смак, якщо потрібно – досолити. Каструлю закрити кришкою, і тушкувати рагу на повільному вогні 30 хвилин. Потім, покласти до овочів фрикадельки і тушкувати ще 10 хвилин.
  • Після того, як уже поварилися 10 хвилин фрикадельки, додати заморожений зелений горошок, пару щіпок шафрану і тушкуємо ще 10 хвилин. В кінці додати нарізану петрушку і вимкнути вогонь.
  • Поки готується рагу, на гарнір можна відварити картоплю. Подаємо рагу з фрикадельками з відвареною картоплею.
  • Смачного!

    "Як ви відчуваєте себе після цього? Оберіть емодзі, щоб висловити свої емоції. Це допоможе нам краще зрозуміти вас!" 💔, 😱, 😢, 😊
Все буде Україна