Вихід – 35 штук)
- Фарш яловичий – 500 гр.,
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- Яйце – 1 шт.,
- Панірувальні сухарі – 50 гр.,
- Вода – 50 мл.,
- Сіль – 1 – 1,5 ч.л.,
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно – для панірування фрикадельок.
- Олія – для обсмажування фрикадельок
-
Овочеве рагу:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- Помідори великі – 2 шт. (або 1 склянка м’якоті свіжих помідорів),
- Морква велика – 1 шт.,
- Перець болгарський (червоний) – 1 шт.,
- Часник – 2 зуб,
- Сіль – 1-1,5 ч.л.,
- Цукор – 1 ч.л.,
- Перець чорний мелений – за смаком,
- Розмарин сухий – 1 ч.л.,
- Базилік сухий – 1 ч.л.,
- Горошок зелений (свіжоморожений) – 200 гр.,
- Шафран – декілька щіпок,
- Вода – 500 мл.
- Масло вершкове – 2 ст.л.,
- олія рослинна – 1 ст.л.
- Петрушка свіжа – невеликий пучок.
-
Рецепт приготування
- Спочатку зробимо фрикадельки. У блендері дрібно нарізати ріпчасту цибулю, покласти до цибулі фарш, сіль, перець і добре пробити. Додати в фарш воду, перемішати.
- Додати панірувальні сухарі, перемішати. Розбити туди ж яйце, добре перемішати і вимісити фарш. З отриманого фаршу наліпити фрикадельки розміром з волоський горіх, обваляти їх у борошні.
- Фрикадельки (невеликими партіями) обсмажити в олії до золотистого кольору, викласти на тарілку з паперовою кухонною серветкою, щоб вона ввібрала всю зайву олію.
- Поки смажаться фрикадельки, можна підготувати овочі для рагу (почистити, нарізати). У каструлі нагріти вершкове масло і рослинну олію, пасерувати ріпчасту цибулю.
- До цибулі додати нарізану моркву і болгарський червоний перець. Обсмажити до м’якості, хвилин п’ять.
- Додати м’якоть помідорів (помідори натираю на тертці), гарячу воду (кип’ячену), сіль, цукор, перець чорний, розмарин, базилік, натертий часник, перемішати все, дати закипіти.
- Спробувати на смак, якщо потрібно – досолити. Каструлю закрити кришкою, і тушкувати рагу на повільному вогні 30 хвилин. Потім, покласти до овочів фрикадельки і тушкувати ще 10 хвилин.
- Після того, як уже поварилися 10 хвилин фрикадельки, додати заморожений зелений горошок, пару щіпок шафрану і тушкуємо ще 10 хвилин. В кінці додати нарізану петрушку і вимкнути вогонь.
- Поки готується рагу, на гарнір можна відварити картоплю. Подаємо рагу з фрикадельками з відвареною картоплею.
-
Смачного!
"Як ви відчуваєте себе після цього? Оберіть емодзі, щоб висловити свої емоції. Це допоможе нам краще зрозуміти вас!" 💔, 😱, 😢, 😊