Інгредієнти:
Борошно – 500 г
Сметана – 150 г
Масло або маргарин – 200 г
Розпушувач – 10 г
Повидло – 200 г
Цукрова пудра
Мак
Приготування:
Повидло можна брати абрикосове, яблучне, сливове (яке не тече у духовці, не джем, не варення).
Борошно, не просіюючи, змішати з розпушувачем (10 г), перетерти з 200 г м’якого вершкового масла або маргарину до однорідної крихти, трохи посолити, додати 150 г сметани (будь-яка сметана підійде), перемішати.
Поєднати тісто в комок. На столі розкачати тонко, скачати, поділити шматочок тіста навпіл, розкачати тонкий пласт 3-4 мм і смужки шириною 3-4 см, потім квадратиками. Підготувати деко з пергаментом.
Трохи повидла викласти на середину, два краї зліпити у конвертики. Змастити печиво молоком і посипати маком. Викласти на відстані і відправити в розігріту духовку, випікати при 180 ° 15 хвилин (щоб підрум’янилося).
* Як печиво трохи охолоне, притрусити цукровою пудрою.