Домашній торт на листковому тісті: простий і швидкий рецепт
Для приготування знадобиться:
Начинка:
300 г вишні (з соком),
70 грам цукру,
15 г кукурудзяного крохмалю,
база:
листкове тісто – 500г,
крем:
Вершки 33-36 % – 450г
Молоко згущене з цукром – 100г
Приготування:
КРОК 1: Пласт листкового тіста ділимо на 3 частини (15 на 20 см). Випікаємо тісто в духовці приблизно 15-20 хвилин при 210 С., випікаємо все, в тому числі обрізки.
КРОК 2: Готове тісто ділимо на тонкі шари, по 3 – 4 шару з кожного коржу.
КРОК 3: Для прошарку розморожуємо вишню з соком. Додаємо до неї цукор і крохмаль. Доводимо до кипіння і заварюємо 2 хвилини, постійно помішуючи.
КРОК 4: Для крему збиваємо вершки до стійких піків. Додаємо до них згущене молоко і ще раз збиваємо міксером.
КРОК 5: Починаємо збирати тортик: кожен шар промазуємо кремом і робимо прошарок з вишні
КРОК 6: Краї теж промазуємо залишками крему.
КРОК 7: Із залишків тіста робимо крихту (просто кришимо руками) і обсипаємо тортик.
Необхідно дати постояти в холодильнику не менше трьох годин, щоб він добре просочилося. Перед подачею рекомендується хвилин на 15 поставити торт в морозилку.
Виходить дуже смачно і ніжно