Дуже гарний, яскравий і смачний пляцок з кремом-желе за рецептом української господині:
Рецепт приготування:
Тісто на 2 коржі:
7 жовтків +1 яйце збити з 4 ст.л цукру,
+1 ст.л оцту,
+4 ст.л борошна,
1 ч.л. розпушувача.
Розділити на два коржі.
Біле тісто:
7 білків +5 ст.л цукру збити,
+1 ст.л оцту, ще трошки збити
+4 ст.л борошна,
3 ст.л крохмалю,
1 ч.л розпушувача.
Розділити на 2 частини. В форму 30х24 см викласти жовте тісто, присипати какао і зверху біле тісто. Пекти при 180” приблизно 25 хв.
Крем: 1 ст. л желатину замочити в 100 мл холодної води, як набухне, розігріти.
700 мл вершків 33% або сметани збити з 5 ст.л пудри та ванільним цукром, влити розігрітий желатин. Вкінці додати кубики желе. Смачного!