Дуже ніжний ТОРТИК без випічки! Готую його постійно! Мінімум зусиль, максимум задоволення!

27 листопада 2020 р. 22:49

Дуже ніжний ТОРТИК без випічки! Готую його постійно! Мінімум зусиль, максимум задоволення!

Торт без випічки «Сніжок» не дарма отримав таку назву: білосніжний десерт з торта і справді нагадує снігову кучугуру. Приготувати його можна всього за кілька хвилин, з доступних продуктів.

Завдяки аромату цитрусових (до речі, можна використовувати не тільки апельсини, а й мандарини) торт виходить по-справжньому святковим, новорічним. Він стане справжньою окрасою вашого столу на Новий рік.

Ніжний сирний крем, хрусткі шматочки печива і ароматні часточки апельсина: все разом це неймовірно смачно.

Продукти:

40 г желатину;
1 великий апельсин;
120 мл води;
700 г сиру;
200 мл сметани;
150 г цукру;
ванілін – за смаком;
150 г печива.
Як готувати:

Желатин викладаємо в склянку, заливаємо дуже гарячою водою (але не киплячою) і перемішуємо до повного розчинення.
У миску викладаємо сир, додаємо до нього сметану, ванілін і цукровий пісок. Сметану для приготування випічки намагайтеся використовувати густу, з високою жирністю. Збийте все блендером до однорідності.
При бажанні, ви можете використовувати готову сирну масу, яка продається в магазинах. Тоді в неї додавати нічого не потрібно: ні цукор, ні ванілін.
Апельсин (можна і більше взяти, ніж за рецептом) очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки часточки і виймаємо все насіння, знімаємо всі білі прожилки.
Остиглий желатин ще раз перемішуємо і вливаємо його в підготовлену сирну масу. Швидко все перемішуємо. У силіконову форму для випічки кексів викладаємо невеликий шар сирної маси, посипаємо шматочками апельсинів.
Робимо наступний шар сирного крему – і знову апельсини. Заливаємо шар крему і викладаємо на нього печиво, поламане на невеликі шматочки. Знову сир, а на нього – печиво.
Останнім шаром викладаємо сирним крем, струшуємо форму, щоб маса рівномірно розподілилася. Відправляємо форму з тортом в холодильник, на 2-3 години (а ще краще – на ніч), до повного застигання.
Форму перевертаємо і викладаємо торт на блюдо сервіровки.
Дуже красивий і смачний десерт не тільки урізноманітнює ваше повсякденне меню, але і стане справжньою окрасою святкового столу.

За матеріалами

Читайте також