Дуже смачні кабачки на зиму: готую багато, з’їдаються завжди на ура (зберігаються в шафі при кімнатній температурі)

31 липня 2025 р. 13:06

Такі кабачки ніколи надовго не застоюються, скільки не приготуй! Вдалий і перевірений рецепт заготівлі на зиму! -

На смак закуска просто приголомшлива! Яскрава, з легкою приємною гостринкою. Хто таку робить, цілком і повністю підтвердить мої слова! Якщо ще не пробували, обов’язково зробіть хоча б пару баночок для проби.

А ще така заготовочка вельми зручна, адже для зберігання не потрібен підвал або холодильник, баночки прекрасно стоять при кімнатній температурі!

Інгредієнти на 3 банки по 0,64 л.:

–  Кабачки – 1 кг.
– Помідори – 500 г.
– Солодкий перець – 500 г.
– Часник – 40 г.
– Гострий перець чилі – 1 шт.
– Олія – ​​100 мл.
– Цукор – 2 ст.л.
– Сіль – 1 ст.л.
– Оцет 9% – 30 мл.
Спосіб приготування:
1. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера і відразу переливаємо в каструлю для варіння.
2. Болгарський перець, часник і гострий перець також перебиваємо в кашу будь-яким зручним способом, а потім переливаємо до помідорної маси.
3. Вливаємо олію, всипаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння і варимо з моменту закипання рівно 30 хвилин.

4. Через пів години додаємо в каструлю нарізані кубиком кабачки, знову доводимо до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин.

5. За 2-3 хвилини до готовності вливаємо оцет і гарненько помішуємо
6. Розливаємо кабачки по стерильним банкам, щільно закручуємо кришками, ставимо дном вгору, укутуємо в ковдру, даємо повністю охолонути і, після, прибираємо на зберігання.

Зберігаємо в темному місці при кімнатній температурі. Я такі баночки зберігаю на кухні, в звичайній шафі.

Все робиться просто, швидко, а виходить, дійсно, незрівнянно! На будь-якому застіллі така закуска, безумовно, матиме успіх!
 

Читайте також