Грибну ікру можна готувати з будь-яких лісових грибів. Подають цю страву як закуску чи використовують для начинки пиріжків, млинців або зразів. Також, грибку ікру можна намащувати на тости для швидкого перекусу.
Інгредієнти:
Свіжі гриби 2 кг.;
Цибуля ріпчаста 3 шт.;
Морква 3 шт.;
Олія рослинна 3 ст. л.;
Морська сіль 2-2,5 ст. л.;
Перець чорний мелений 1 ч. л.;
Харчовий 9% оцет 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Почистьте гриби та промийте їх під проточною водою.
Відваріть на помірному вогні протягом 1 години, знімаючи в процесі піну.
Почистьте овочі, моркву потріть на терці, а цибулю поріжте кубиками та обсмажте в олії до готовності.
Гриби відкиньте на сито, щоб стекла вода.
Смажені овочі пропустіть через м’ясорубку, потім відварені гриби.
Овочево-грибну масу перекладіть у каструлю з товстим дном та поставте на мінімальний вогонь тушкуватися на протязі 1 години.
Суміш постійно мішайте, щоб не пригоріла, а в кінці посоліть, поперчіть та додайте харчовий оцет.
В стерильні скляні банки розкладіть гарячу грибну ікру, утрамбовуючи її, щоб не було повітря.
Зверху під саму кришку налийте 1 ст. л. киплячої рослинної олії.
Закатайте заготівки стерильними жерстяними кришками, вкутайте теплою ковдрою та залиште до повного остигання.
Зберігайте в прохолодному та темному місці.
Приємного апетиту!