Як приготувати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків
З грибами, картоплею, м’ясом або солодкою начинкою … смакота! Головне в пиріжках – це тісто. Воно має бути ніжним, м’яким і не сухим. Для вас ми знайшли ідеальний рецепт, з яким ви приготуєте найкраще дріжджове тісто.
Інгредієнти:
1 кг 400 г борошна;
700 мл води кімнатної температури;
2 ст. л. дріжджів сухих;
2 ст. л. цукру;
100 мл олії соняшникової (краще рафінованої, щоб не було запаху);
2 ст. л. солі.
Приготування:
У тепленьку водичку всипте трошки борошна, додайте дріжджі, по дві столові ложки солі і цукру. Залиште на 10-15 хвилин.
Після того, як опара постояла, додайте все борошно і трохи масла. Вимішуйте тісто, поки воно не почне липнути до рук
Прикрийте ємність з тістом плівкою і приберіть на 60 хвилин в холодне місце.
Через зазначений час, витягніть тісто і розділіть його на середні шматки (заготівлі під пиріжки). Візьміть начинку на свій смак і кладіть її в центр кожного шматка, потім надайте форму пиріжка.
У сковорідку налийте побільше олії, розігрійте і викладіть пиріжки. Обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін. Готові пиріжки перекладіть на тарілку, накриту декількома шарами паперових рушників. Так ви позбавитеся від зайвої олії
Для начинки підійде картопля з грибами або інгредієнти в чистому вигляді, можна курку з грибами, капусту, рис з яйцем, печінку з цибулею і морквою. Фантазуйте і готуйте.
Добрих вам рецептів і смачного