В такому випадку торт із печива «Бите скло» – ідеальний варіант.
Торт із печива з желейною начинкою – улюбленець і професіоналів, і аматорів. У нас цей десерт теж у пошані. Адже готувати його – одне задоволення. Однак відмінності від класичного варіанту розпізнати легко. Дивимося!
Складові:
печиво 200 г
желе зі смаком ківі 90 г
лимонне желе 90 г
полуничне желе 90 г
вишневе желе 90 г
апельсинове желе 90 г
йогурт 400 г
вершки 200 г
молоко 200 мл
цукрова пудра 200 г
желатин 4 ст. л.
Приготування:
1. Для цього десерту підійде желе з будь-якими смаками. Головне, щоб їх було не менше 5. Розчиніть кожне желе в 1,5 скл. води. Розлийте їх в окремі блюдця.
2. Застигле желе наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у глибоку миску. Дно форми розміром приблизно 23 x 33 см вистеліть печивом.
3. Желатин залийте 0,5 скл. холодного молока. Залиште суміш хвилин на 10, щоб вона набухла. За той час молоко закип’ятіть в сотейнику разом із цукром. З’єднайте ці дві суміші.
4. Перемішуйте масу до розчинення желатину. Потім дайте їй охолонути. Змішайте желатинову масу з йогуртом за допомогою віночка. Далі влийте до них збиті вершки 30% – ї жирності
5. Цю вершково-молочну суміш додайте до різнобарвного желе. Акуратно перемішайте. Вилийте желейну масу в форму. Розрівняйте її силіконовою лопаткою.
6. На желе швидко викладіть шар печива. На нього поставте дошку. Так печиво краще прилипне до начинки. Поставте десерт у холодильник мінімум на 2 години.
Готовий торт із печива легко дістати з форми. Просто переверніть її догори дном. Але якщо желе прилипло, облийте форму окропом. Розріжте торт між шарами печива. Так він буде виглядати більш гарно.
А ви любите «бите скло»? Як готують цей десерт у вашій родині?