«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Яка смакота цей домашній торт. Зі сметанним кремом: бісквіт з горіхами

Бісквіти виходять дуже великими, нарізаються на м’які та пухнасті коржі, які змащуватимуться повітряним, сметанним кремом

Для декору та створення оригінального смаку обсипаємо торт арахісом, мигдалем або іншими горішками.

Інгредієнти:

яйця, 4 шт.;
сіль щіпка;
цукор, 140 г;
борошно, 140 г;
розпушувач, 1 ч.л;
олія, 3 ст.л;
окріп, 3 ст.л;
арахіс обсмажений, 100 г.

Для приготування крему візьміть:

сметана жирна, 500 г;
згущене молоко варене, 330 г;
арахіс обсмажений, 100 г;
ваніль.
Приготування:

Збиваємо яйця з сіллю до пишності та частинами всипаємо цукор, не перестаючи збивати, доки не отримаємо стійку та густу масу.
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
Всипаємо борошно в яєчну масу і акуратно перемішуємо тісто лопаткою, щоб не порушити легкість.
Олію змішуємо з окропом і вливаємо рідину в тісто, вимішуємо.
Всипаємо подрібнені горіхи та перемішуємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 1 години. Перші 20 хвилин дверцята не відчиняємо, готовність далі перевіряємо шпажкою.
Охолоджуємо бісквіт на решітці і ріжемо тонкими коржами. Верхні обрізки подрібнюємо блендером у крихту.
Сметану збиваємо до пишності і частинами вводимо згущене молоко, збиваємо до однорідності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом. На боки і верх також наносимо крем.
Крихту змішуємо з подрібненими горішками і обсипаємо верх і боки.
Відправляємо в холодильник настоюватися на кілька годин.
Торт виходить високим, пишним, ніжним та вологим, добре просоченим.

Все буде Україна