Від цього пирога неможливо відірватися
Продукти
Для пісочного тіста:
- 3 склянки борошна (500 гр);
- пачка маргарину (200-250 гр) або вершкового масла;
- пачка ваніліну;
- 1 ч. л. розпушувача (або сода + оцет);
- склянка цукру з верхом (200 гр) – або за смаком;
- 2 ст. л. сметани;
- ціле яйце і жовток
Для крему:
- ванільний пудинг (наприклад, Dr Oetker) – 2 пакетика по 40 гр;
- 6 ст. л. цукру;
- 700 мл молока.
-
Для начинки:
- 6 середніх яблук не твердих сортів;
- 3 ст. л. панірувальних сухарів (щоб ввібрати надлишок вологи);
- сік лимона (щоб яблука не темніли).
-
Набір продуктів розрахований на форму діаметром 28 см.
Як приготувати пиріг з яблуками:
- Просіяне борошно змішати з ваніліном і розпушувачем. Додати маргарин або вершкове масло нарізане на шматочки, розтерти руками в крихту. Додати цукор, сметану і яйця, вимісити. Довго вимішувати НЕ потрібно. Поділити на дві частини, поставити настоюватися в пакети в холодильник на 1,5 години.
- Яблука очистити від шкірки, серцевину вирізати, м’якоть нарізати тонкими шматочками. Скропити лимонним соком, перемішати.
- Взяти 0,5 л молока, поставити на вогонь. В останні 200 мл молока додати пудинг і цукор, ретельно розмішати вінчиком. Коли молоко закипить, додати молочну суміш тонкою цівкою, помішуючи вінчиком. Потім на повільному вогні довести крем до бульбашок і вимкнути.
- Змастити форму олією. Одну частину тіста, яка більша, розподілити по дну і бортах форми. Зверху присипати сухарями, викласти яблука в два ряди.
- Залити яблука гарячим кремом.
- Із залишків тіста розкачати пласт, нарізати його на смужки і зробити решітку на поверхні.
- Випікати до готовності (близько години при 200 градусах), орієнтуватися на свою духовку. Коли пиріг приготується, вийняти з духовки і присипати зверху цукровою пудрою за бажанням.
- Подавати до столу, тільки коли пиріг повністю охолоне – це важливо, інакше крем не встигне загуснути. Краще готувати з вечора і поставити в холодильник на ніч, а вже на ранок поласувати шматочком ніжного яблучного пирога