«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кабачкова запіканка в духовці: рецепт овочевої лазаньї

Таке поєднання смаків навряд чи залишить когось байдужим

Особисто для мене є ще один величезний плюс: не доводиться викидати домашні кабачки. Тому що влітку соковита овочева лазіння на столі практично постійно.
Вибір  фаршу не сильно вплине на смак і залежить тільки від ваших особистих переваг. Якщо кабачки старі і великі, очистіть їх від шкірки і насіння. Додаткової ніжності запіканці додасть сметанно-яєчна заливка. Ну і куди ж без рум’яної сирної скоринки!

Інгредієнти:

Кабачок – 1 кг
Свинячий фарш – 200 г
Яловичий фарш – 200 г
Цибуля – 2 шт.
Яйце – 2 шт.
Помідор – 2 – 3 шт.
Часник – 2 – 3 зуб.
Твердий сир – 170 г
Сметана – 200 г
Італійські трави – 1 ч. л.
Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
Петрушка – 0,5 пуч.
Сіль – за смаком
Чорний перець (молотий) – за смаком
Приготування:

Натріть кабачки на великій терці, посоліть, перемішайте і відставте в сторону на 15 хвилин, щоб виділився сік.
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте в невеликій кількості соняшникової олії до прозорості. Додайте фарш, сіль і  спеції, добре перемішайте. Смажте 5 – 7 хвилин, періодично помішуючи.
У готовий фарш видавіть часник і перемішайте. Наріжте помідори кружечками, натріть сир на великій терці, а зелень подрібніть. Кабачки відіжміть від зайвої рідини.
Для заливки збийте яйця зі сметаною, масу посоліть і поперчіть. Змастіть форму для запікання олією і викладіть на дно половину кабачків. Зверху розподіліть фарш і другий шар кабачків.
Викладіть скибочки помідорів і залийте все сметанно-яєчною масою. Запікайте при 190 градусах протягом 20 хвилин. Посипте запіканку петрушкою і  сиром і поверніть в духовку на 15 – 20 хвилин.
Дайте запіканці з кабачків трохи охолонути, а потім подавайте. Рецепт вечері на швидку руку стане в нагоді кожному. Так що зберігайте в закладках і не забудьте розповісти друзям
 

Все буде Україна