Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії! Такого ви ще не готували!

10 серпня 2020 р. 20:21

Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії! Такого ви ще не готували!

Прості, швидкі і смачні коржі з начинкою з картоплі та цибулі перевершать всі ваші очікування.

Ніжне і м’яке дріжджове тісто на кефірі і багато начинки – що може бути смачніше домашніх коржів, приготованих своїми руками! Ось рецепт.

Інгредієнти:

400 мл кефіру (або кислого молока);
550 гр борошна;
0,5 ч. л. соди;
0,5 ч. л. солі;
500 г відвареної картоплі;
50 мл молока;
1 велика цибулина;
2 ст. л. рослинної олії;
масло вершкове (для змащування гарячих коржів).
Приготування:Борошно змішайте з сіллю і содою, з’єднайте цю суміш з теплим кефіром (або кислим молоком).


Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20-30.


Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистого кольору. Відварену гарячу картоплю потолочіть в пюре.


Додайте в картопляне пюре гаряче молоко і обсмажену дрібно рубану цибулю, все перемішайте.


Тісто розділіть на рівну кількість кульок, розкачайте кожну кульку в невелику корж товщиною близько 8 -10 мм,…


… на середину покладіть начинку, защипніть вгорі тісто, ..


… покладіть швом вниз і розкачайте корж. Не страшно, якщо коржі трохи порвуться.


Смажте коржі на розпеченій сухій сковороді на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку – одну сторону під кришкою, другу без кришки.


Гарячі коржі змастіть вершковим маслом.


Смачного! Обов’язково діліться цим смачнючим рецептом з друзями!

Джерело

Читайте також