Київський торт. Рецепт який всі так шукають
Торт який багато хто обожнює, але приготувати мало в кого виходить. Проблеми з безе, відбивають бажання спробувати знову. Ми відкриємо один секрет і у Вас все вийде.
Інгредієнти:
Тісто:
Білки 6 шт.;
Цукор пісок 400 гр.;
Манка 1 ст. л.;
Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.;
Арахіс смажений 150 гр.;
Щіпка лимонної кислоти.
Крем:
Вершкове масло 300 гр.;
Молоко згущене 1 банка;
Кава розчинна 1 ч. л.
Спосіб приготування:
В чистій та сухій чаші збийте до пишної піни білки.
Не зупиняючись додайте лимонну кислоту та по ложці додавайте цукор.
Змішайте манку та крохмаль, просійте.
Коли в мерензі не відчуватиметься цукор, додайте сухі інгредієнти та арахіс.
Обережно вимішайте згори до низу.
Змастіть вафельні коржі меренгою, вийде 3 штуки, випікайте в розігрітій до 70°С духовці 1 годину.
В чаші збити масло, поки не збільшиться вдвічі та побіліє, додайте молоко згущене та розчинну каву. Збивайте до однорідної маси.
Перемажте коржі кремом. Обмажте зверху та з боків. Декоруйте арахісом та шоколадною стружкою.
Дайте настоятися ніч в холодильнику.
Смачного!