Коли мені хочеться дійсно смачного сиру, я готую його сама, в духовці (простий рецепт домашнього сиру)

23 жовтня 2025 р. 22:28

Сир за цим способом приготування, завжди виходить м’який, ніжний, одним словом смачний сир

Я найчастіше готую його в духовці, мені такий і сир і спосіб приготування подобається більше. Приготувати  домашній сир не складно, складно знайти домашнє молоко. Я сьогодні готую з молока ( домашнього ) з магазинного готувати не пробувала.

Інгредієнти:

Якісне ( домашнє ) молоко — 3 літри, 6 літрів ( можна більше, можна менше )
Вихід з 3-х літрів молока орієнтовно 1 кг сиру, це в першу чергу залежить від жирності молока.

Приготування:

Сьогодні я буду використовувати 6 літрів молока, як я вже вказала вище у мене домашнє, можна звичайно спробувати з магазинним, обов’язково з маленьким терміном зберігання, я не пробувала.

Закриваю молоко кришками і при кімнатній температурі ( 20-22 ° С ) залишаю орієнтовно на 2-3 діб, якщо жарко, значить на менше

Вихід з 3-х літрів молока орієнтовно 1 кг сиру, це в першу чергу залежить від жирності молока.

 

Приготування:

Сьогодні я буду використовувати 6 літрів молока, як я вже вказала вище у мене домашнє, можна звичайно спробувати з магазинним, обов’язково з маленьким терміном зберігання, я не пробувала.

Закриваю молоко кришками і при кімнатній температурі ( 20-22 ° С ) залишаю орієнтовно на 2-3 діб, якщо жарко, значить на менше.

Кисле молоко відстане від стінок банки, буде прокручуватися в банці при поворотах, з’являться смужки на боках.

 Вершки я не знімаю, можна звичайно в процесі їх зняти.

Ставимо банки в холодну духовку, банки обов’язково повинні бути без пошкоджень, включаємо духовку, виставляємо на 130 градусів і залишаємо на 50-60 хвилин.

 

Потім духовку вимикаємо і залишаємо сир в ній до охолодження.

 

Після охолодження в банці видно осілий сир, як на фото. При такому способі приготування сир виходить пластом.

 

М’який і однорідний.

Застеляємо сито або друшляк, чистою марлею, в 2-4 шари, потім поступово виливаємо сир з сироваткою в марлю.

 

Даємо сироватці повністю стекти, можна зав’язати марлю і підвісити, можна встановити зверху гніт, як зручніше.

 

Консистенція сиру ніжна і в той же час відмінно тримає форму.

Їсти можна з різними наповнювачами, бананом, ягодами.

 

Можна зробити солону закуску, додавши сіль, спеції.

Можна з ним готувати випічку.

Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!
 

Читайте також