Купую у знайомої на ринку, але вона в теплу пору року не торгує свининою. Залишилася у мене жирова сітка з зими в морозилці, але вистачило тільки на кілька котлет, з решти фаршу зробили люля-кебаб.
Інгредієнти:
Свинина – 1 кг
Баранина – 1 кг
Цибуля ріпчаста велика – 2-3 шт.
Кінза – 1 пучок
Холодна вода – 1 стакан
Сіль і перець – за смаком
Жирова сітка
Приготування:
У мене була нежирна свинина і баранина 1:1. М’ясо прокрутила через м’ясорубку з насадкою для середнього помелу.
Додала нарізану на маленькі шматочки ріпчасту цибулю. В даному рецепті вона грає важливу роль, раджу її не шкодувати.
Додала нарізану кінзу, холодну воду, сіль і перець. Ретельно перемішала і відбила в миску кілька разів.
За бажанням додайте зіру, вона тут буде доречна, але у мене не всі її люблять.
З фаршу сформувала котлети потрібного розміру, виклала на жирову сітку і обернула заготівлю
Виклала котлети на дошку, накрила харчовою плівкою і прибрала в холодильник на 2 години.
Залишилося підготувати вугілля, викласти котлети на решітку і можна смажити.
Щоб котлети вийшли соковитими всередині і рум’яними зовні, перевертайте решітку, як можна частіше. Цей момент дуже важливий!
Все, соковиті котлетки в жировій сітці готові. Подала зі свіжими овочами і зеленню.
Друзі, якщо вам сподобалася стаття, то поставте лайк 👍 і поділіться рецептом. Буду вдячна 🤗!