Квашені помідори з гірчицею в банках – від бочкових не відрізнити. Всі знайомі просять цей рецепт
Квашені помідори з гірчицею – неймовірно смачно і дуже простою
Інгредієнти:
Помідори скільки увійде в банку;
Парасольки кропу;
Листя смородини;
Листя вишні;
Корінь хрону;
Часник;
Суміш перців горошком: чорний, запашний;
Лаврові листи;
Сіль кам’яна.
Гірчичний порошок – 2 ст. л. на кожну банку
Спосіб приготування:
Помийте помідори і відділіть плодоніжки. Заодно помийте зелень, почистьте часник, корінь хрону та поріжте його на шматки.
Рівномірно розподіліть на потрібну кількість банок половину зелені, часнику та шматки хрону.
Далі покладіть в розрахунку на трилітрову банку: лавровий лист – 2 штуки, чорний перець — 10 горошин, запашний перець — 3 горошини.
У 250 мл окропу розчиніть 50-60 грамів звичайної солі та вилийте цей розчин зверху на зелень в банку.
Зверху покладіть томати, а наверх другу частину зелені, часнику та хрону. По 2 столові ложки гірчичного порошку.
Долийте звичайною холодною водою банки з помідорами по вінця. Накрийте капроновими кришками, тихенько потрусіть банкою перевертаючи її, щоб розчин солі розчинився в долитій воді.
Поставте банки з помідорами на 72 години у тепле місце для бродіння. Далі перенесіть їх до холодильника чи в будь-яке прохолодне приміщення та залиште ще на 14 днів повільно кваситись.