Маринований виноград, на смак як оливки. Встигніть запастися на зиму
За цим рецептом маринований виноград виходить на смак як іспанські оливки. Така закуска надовго не затримується на столі.
Складові:
Зелений виноград 1 кг.;
Чиста вода 800 мл.;
Харчовий оцет 100-110 мл.;
Цукор пісок 200 гр.;
Морська сіль 50 гр.;
Мелена кориця 0,5 ч. л.;
Чорний перець 5 гор.;
Духмяний перець 3 гор.;
Гвоздика 4-5 бутонів;
Лавровий листок 1 шт.;
Зерна коріандру.
Спосіб приготування:
Відокремте великого розміру ягоди винограду від грона, переберіть, помийте їх та покладіть у стерильні й сухі банки.
В киплячу воду додайте цукор, сіль, корицю, оцет, перець чорний й духмяний, гвоздику, лавровий листок, зерна коріандру за бажанням та дайте закипіти.
Гарячим маринадом залийте банки з виноградом та закатайте стерильними кришками або закрийте капроновими кришками й поставте в холодильник.
Вкутайте теплою ковдрою та залиште охолоджуватись.
Зберігайте в темному та холодному місці.
Смачного!