«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Меню на Новий рік 2026: перевірені рецепти, ідеї подачі та поради

Новий рік — час тепла, свята та смачних страв

Меню на Новий рік 2026 формують легкі закуски, соковиті гарячі страви, ніжні десерти та ефектна подача. Ми зібрали найкращі рецепти, які легко приготувати вдома і якими можна здивувати гостей.

 

Всі страви готуються з доступних продуктів і не потребують складних технологій. Подача — стильна та сучасна, з акцентом на якість.

 

Холодні закуски для святкового столу

1) Тарталетки з лососем і крем-сиром

Інгредієнти:

тарталетки – 12 шт

крем-сир – 150 г

слабосолений лосось – 100 г

кріп – 1 ст. л

лимон – ½ шт

Приготування:

 

Крем-сир змішати з дрібно нарізаним кропом.

Наповнити тарталетки.

Додати невеликі шматочки лосося.

Збризнути лимоном.Порада: прикрасити каперсами або чорним кунжутом — виглядає ефектно.

 

2) Брускети з томатами та базиліком

Потрібно:

 

багет — 1 шт

помідори — 3 шт

базилік — 5–6 листків

оливкова олія — 2 ст. л

часник — 1 зубчик

сіль, перець

Як готувати:

 

Нарізати багет, підсушити на сковороді або в духовці.

Натирати часником, збризнути олією.

Помідори нарізати кубиками, змішати з базиліком.

Викласти на хліб.

Легко, ароматно, святково.

 

Гарячі закуски

3) Креветки в соєво-медовому соусі

Інгредієнти:

 

тигрові креветки — 300 г

соєвий соус — 3 ст. л

мед — 1 ст. л

часник — 1 зубчик

лимонний сік — 1 ст. лПриготування:

 

Обсмажити креветки 2–3 хв.

Додати соєвий соус, мед, часник.

Готувати ще 2 хв.

Збризнути лимоном.

Отримуємо карамельний смак і апетитний аромат.

 

4) Жульєн з грибами і вершками

Інгредієнти:

 

шампіньйони — 400 г

цибуля — 1 шт

вершки — 200 мл

сир — 100 г

масло — 1 ст. л

сіль, перець

Приготування:

 

Гриби та цибулю обсмажити на маслі.

Додати вершки, тушкувати 5–7 хв.

Розкласти по кокотницях, посипати сиром.

Запікати до золотистої скоринки.

Виходить ніжно, ароматно і дуже по-святковому.

 

Гарячі страви

5) Свиняча вирізка в медово-гірчичному маринаді

Інгредієнти:

 

свиняча вирізка — 800 г

мед — 2 ст. л

французька гірчиця — 2 ст. л

часник — 2 зубчики

сіль, перець

Приготування:

 

Змішати мед, гірчицю, часник і спеції.

Обмазати м’ясо і залишити на 1–2 години.

Запікати 40–50 хв при 190°С.

М’ясо виходить соковите всередині і карамельне зовні.

 

6) Лосось у вершковому соусі з лимоном

Потрібно:

 

4 стейки лосося

вершки 20% — 200 мл

лимон — 1 шт

масло — 1 ст. л

сіль, перець

Приготування:

 

Лосось обсмажити до рум’яної скоринки.

Додати вершки і сік лимона.

Тушкувати 7–10 хв.

Подавайте з зеленню та лимонними скибками — виглядає ресторанно.

 

Гарнір

7) Картопля з розмарином

Інгредієнти:

 

картопля — 1 кг

розмарин — гілочка

оливкова олія — 3 ст. л

часник — 3 зубчики

сіль, перець

Як готувати:

 

Картоплю нарізати, змішати з маслом, розмарином і часником.

Запікати 35–40 хв при 200°С.

Аромат неймовірний, а подача проста й красива.

 

Десерт

8) Пана-кота з ягодами

Потрібно:

 

вершки — 300 мл

молоко — 200 мл

желатин — 10 г

цукор — 2 ст. л

ягоди — для подачі

Приготування:

 

Нагріти вершки з молоком і цукром (не кип’ятити).

Додати желатин, розмішати до однорідності.

Розлити в келихи, охолодити.

Подати з ягодами.

Ніжно, святково і дуже легко після ситного столу.

 

Поради для новорічного меню

не ставити на стіл занадто багато страв — краще 5–7, але якісних;

оформлення має значення: зелень, лимон, гарні тарілки;

порційна подача виглядає сучасно;

тримайте частину закусок в холодильнику та викладайте по мірі потреби.

Головне — атмосфера: свічки, світло, гарний настрій.

 

Меню на Новий рік 2026 — це легкість, гарний смак і святковий настрій.

Страви з нашої добірки:

 

готуються швидко,

виглядають ефектно,

подобаються гостям,

не потребують екзотичних продуктів.

 

 

Все буде Україна