Мій улюблений торт “Твереза вишня” – дуже смачний та ніжний

01 травня 2025 р. 18:38

Дуже смачний торт “Твереза вишня”

Інгредієнти:

Корж:

Яйця – 8 шт
Цукор – 150 г
Борошно – 150 г
Какао – 30 г
Розпушувач – 1 ч.л
Начинка:

Вишні – 400 г (без кісточки)
Молоко згущене (не варене) – 100 г
Масло – 100 г
Шоколад чорний – 150-200 г
Сік з вишень – 100 мл (приблизно + -)
Цукор – 2 ст.л (якщо вишні свіжі, а не з банки)
Глазур:

Шоколад чорний – 100-120 г

Масло – 50 г
Молоко – 60 г
Мед – 20 г
Грецькі горіхи – 50 г
Приготування:

Збити яйця з цукром в пишну масу – 12-15 хв на найвищій швидкості.
Змішати сухі інгредієнти та порційно просіяти в яйця. Вимішувати легкими рухами.
Форму застелити пергаментом, боки злегка змастити маслом і теж викласти пергаментом (якщо форма не висока, щоб не втекло тісто)
Влити тісто у форму, пекти у розігрітій духовці 35 хв при 170°. Готовність перевірити шпажкою – має виходити суха.
Готовий корж вийняти з форми, залишити на 1 год остигати на решітці.
Зрізати десь 1 см зверху коржа – відкласти. З іншої частини вибрати середину, залишаючи лише дно і стінки товщиною до 1 см. Те, що вибрали – подрібнити руками
Заздалегідь вибрати кісточки з вишень, пересипати їх цукром і залишити десь на 1год, щоб пустили сік.

Вкинути в глибшу посудину масло, шоколад, згущонку – топити в мікрохвильовці десь 1 хв, але не одразу 1 хв, а по 20 секунд і кожного разу добре перемішувати.
До  шоколаду добавити вишні з усім тим соком, який вони пустили – перемішати і додати подрібнений корж, знову вимішати.
Викласти начинку у підготовлений корж, розрівняти та накрити зрізаним коржем.
Глазур:

В глибшу тарілку поставити масло, подрібнений шоколад, молоко. Все відправити у мікрохвильовку десь на 1 хв – по 20 сек і кожного разу, добре перемішувати.
В готову шоколадну масу додати мед – добре вимішати, додати подрібнені горіхи – вимішати. Залити верх торта глазур’ю, за бажанням обмастити боки.
Відправити готовий торт в холодильник на ніч.
 Хто, все ж, хоче “п’яну вишню”, то додайте до начинки ще 100 мл вишневого лікеру
 

Читайте також