Молода капуста, 3 яйця і пучок зелені… Всього 30 хвилин – і літня страва готова

20 липня 2025 р. 18:33

У радянські часи всі жінки без виключення записували хороші рецепти страв у зошити

Нещодавно я вирішила переглянути кулінарні записи своєї мами і знайшла там чудовий рецепт пирога з молодою капустою.

Як виявилося, він неймовірно простий в приготуванні й здорово виручить при дефіциті часу. Такий пиріг підійде для пікніка, легкого сніданку, а також доповнить обід або вечерю.

Швидкий пиріг з капустою

Складові:

 500 г білокачанної капусти
 3 яйця
 5 ст. л. сметани
 3 ст. л. майонезу
 6 ст. л. пшеничного борошна
 1 ч. л. солі
 2 ч. л. розпушувача
 50 г кропу
 2 ч. л. кунжуту
 10 г вершкового масла
Приготування:

1. Нашаткуй капусту, підсоли та злегка обімни.
2. Додай дрібно нарізаний кріп.
3. Збий яйця до однорідної консистенції.
4. Додай в яєчну суміш сметану, майонез, борошно і розпушувач. Гарненько заміси тісто
5. Змасти форму вершковим маслом і виклади в неї капусту
6. Вилий у форму тісто поверх капусти та посип все кунжутом.
7. Поклади форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікай пиріг близько 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Пекти заливний пиріг з молодою капустою – одне задоволення! Досить перемішати капусту і зелень, залити тістом і поставити запікатися в духовку.

Не забудь на дозвіллі поділитися з подругами цим простим рецептом.

Всі ілюстрації та фото взяті із відкритих джерел інтернету
 

Читайте також