«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Мої вареники завжди пишні і м’які, навіть на наступний день! Вареники на пару з вишнею

Вареники з ягодами, сиром, капустою і картоплею завжди смачнішими виходять на пару

Вони будуть пишними, м’якими, на наступний день їх можна обсмажити на розтопленому вершковому маслі і вийдуть ароматні пиріжки.

Інгредієнти:

кефір, 500 мл;
цукор, 3 ст.л;
сіль, 0.5 ч.л;
сода, 1 ч.л;
яйце, 1 шт;
борошно, 700 г;
будь-які ягоди і інша начинка.
Приготування:

Кефір повинен бути кімнатної температури, а краще – навіть трохи тепліший.

Змішуємо з сіллю цукром і содою, яйцем і перемішуємо до однорідності.

Частинами вводимо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Порада: не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.

Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин відпочити.

Формуємо вареники з будь-якою начинкою.

Відварюємо на пару протягом 7 хвилин. Якщо ви розгортали тонке тісто, тоді буде достатньо і 5 хвилин. Але краще робіть товсті коржі, щоб вареники вийшли пишними, не протікали, добре ліпилися.

Порада: не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.

Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин відпочити.

Формуємо вареники з будь-якою начинкою.

Відварюємо на пару протягом 7 хвилин. Якщо ви розгортали тонке тісто, тоді буде достатньо і 5 хвилин. Але краще робіть товсті коржі, щоб вареники вийшли пишними, не протікали, добре ліпилися.
 

Все буде Україна