«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

НА СКОВОРОДІ! Супер шоколадний торт, який легко готувати!

НА СКОВОРОДІ! Супер шоколадний торт, який легко готувати!

Шоколадний торт на сковороді – хіба може бути простіше? А результат приємно здивує. Виходить смачно! Записуйте перевірений рецепт.

Для коржів:

3-4 л. меду;
1,5 ч. л. соди;
110 г масла;
4 яйця;
100 г цукру;
2 ст. л. какао з гіркою;
200 г борошна.
Для  крему:

180 г цукру;
3 ст. л. борошна з гіркою;
1 яйце;
1 п. ванільного цукру;
500 мл молока;
200-250 г м’якого масла;
2 ст. л. какао (за бажанням).
Для глазурі:

50 г шоколаду;
2 ст. л. олії.
Як готувати:

Готуємо крем: у каструлю з товстим дном додаємо, цукор, перемішуємо.
Розбиваємо 1 яйце, добре перемішуємо.
Вливаємо молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок.
Ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні, постійно помішуємо.
Коли почне загустати, зменшуємо нагрів.
Коли появляться бульбашки, виключаємо плиту.
В каструлю виливаємо 4 ложки меду, ставимо на вогонь.
Як мед зрідне, додаємо соду, перемішуємо.
Додаємо вершкове масло кімнатної температури.
Коли маса почне пінитися, знімаємо з вогню.
Добре збиваємо яйця з цукром.
Додаємо медово-масляну суміш, перемішуємо.
Додаємо какао, борошно, замішуємо тісто.
Випікаємо коржі на сковороді.
Випікаємо 1-2 хвилини з кожної сторони.
Виходить 5 коржів.
Збиваємо вершкове масло. Додаємо какао.
Порційно додаємо заварний крем.
Перемащуємо коржі кремом.
Зверху поливаємо глазур`ю. Для цього розтоплюємо шоколад і рафіновану олію у мікрохвильовій печі.
За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом.

Джерело

Все буде Україна