«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На смак як копчене, але коптити його не треба. Такого смачного сала ви ще не їли

На смак як копчене, але коптити його не треба. Такого смачного сала ви ще не їли

Копчене сало приготоване в домашніх умовах без використання коптильні виходить не гірше ніж з магазину. Воно не тільки смачне, але й корисніше, бо не обробляється шкідливими розчинами та рідким димом.

Інгредієнти:

Сало з проростю 1 кг.;
Перець чорний мелений 3 ст. л.;
Часник 2 головки;
Лушпиння цибулі 2 жмені;
Морська сіль 200 гр.;
Цукор пісок 2 ст. л.;
Сушений чорнослив 5 шт.;
Чиста вода 1 л.;
Лавровий лист 2 шт.

Спосіб приготування: 

Покладіть у воду лушпиння цибулі, сіль, цукор, чорнослив, лаврові листки та закип’ятіть.
Промийте сало, обсушіть за допомогою паперової серветки та розріжте його надвоє.
Покладіть в готовий маринад та варіть на мінімальному вогні 25 хвилин.
Потім вимкніть вогонь та залиште сало для просочування до ранку.
Потовчіть чорний перець з зубками часнику.
Сало дістаньте з маринаду, обсушіть та ретельно натріть його сумішшю перцю з часником.
Обгорніть шматки, кожний окремо, харчовою плівкою та покладіть на зберігання в холодильник.
Зберігати можна його не більше тижня, а на більш тривалий строк перенесіть сало до морозильної камери.
Смачного!

Джерело

Все буде Україна