Копчене сало приготоване в домашніх умовах без використання коптильні виходить не гірше ніж з магазину. Воно не тільки смачне, але й корисніше, бо не обробляється шкідливими розчинами та рідким димом.
Інгредієнти:
Сало з проростю 1 кг.;
Перець чорний мелений 3 ст. л.;
Часник 2 головки;
Лушпиння цибулі 2 жмені;
Морська сіль 200 гр.;
Цукор пісок 2 ст. л.;
Сушений чорнослив 5 шт.;
Чиста вода 1 л.;
Лавровий лист 2 шт.
Спосіб приготування:
Покладіть у воду лушпиння цибулі, сіль, цукор, чорнослив, лаврові листки та закип’ятіть.
Промийте сало, обсушіть за допомогою паперової серветки та розріжте його надвоє.
Покладіть в готовий маринад та варіть на мінімальному вогні 25 хвилин.
Потім вимкніть вогонь та залиште сало для просочування до ранку.
Потовчіть чорний перець з зубками часнику.
Сало дістаньте з маринаду, обсушіть та ретельно натріть його сумішшю перцю з часником.
Обгорніть шматки, кожний окремо, харчовою плівкою та покладіть на зберігання в холодильник.
Зберігати можна його не більше тижня, а на більш тривалий строк перенесіть сало до морозильної камери.
Смачного!