Зберігайте та діліться з друзями📌
Інгредієнти:
Для крему:
🔺молоко 350 мл
🔺цукор 60 г
🔺1 яйце
🔺ваніль за смаком
🔺кукурудзяний крохмаль 40 г
🔺вершкове масло 70 г
🔺вершки 33% 200 мл
🟢Яйце, цукор, ваніль, крохмаль, з’єднуємо, змішуємо.
▫️Додаємо молоко, змішуємо.
▫️Постійно помішуючи уварюємо до густини.
Вводимо вершкове масло, змішуємо.
Переливаємо в іншу ємність, накриваємо в контакт, повністю охолоджуємо.
▫️Вершки збиваємо до стабільних піків.
▫️ Заварну основу, що залишили, збиваємо.
▫️З’єднуємо з вершками, змішуємо акуратно.
✅Інгредієнти для тіста:
🔺вершкове масло 100 г
цукор 80 г
🔺жовток 4 шт
🔺молоко 50 мл
🔺борошно 150 г
🔺розпушувач 5 г
До м’якого масла додаємо цукор, збиваємо міксером.
▫️Вводимо жовтки, продовжуючи збивати.
▫️Додаємо молоко кімнатної температури.
▫️До борошна додаємо розпушувач, просіюємо в два етапи, замішуємо тісто.
Інгредієнти для безе:
🔺білки 4 яєць
🔺сіль щіпка
🔺лимонний сік 1 ч.сл.
🔺цукор 180 г
🔺кукурудзяний крохмаль 2 ст.сл.
🟢До білків додаємо сіль, лимонний сік, починаємо збивати на низьких обертах.
У легку піну порціями додаємо цукор.
▫️Збиваємо до стабільного стану
Додаємо крохмаль.
🟣На лист викладаємо тісто, розрівнюємо
Зверху кладемо безе, розрівнюємо.
Присипаємо пелюстками мигдалю.
Випікаємо на режимі “верх-низ” 160 градусів близько 40 хвилин.
Готовий бісквіт ділимо наполовину, остудити
Кладемо одну частину, викладаємо крем, другим накриваємо
Кладемо у холодильник на 3 години для стабілізації