Найсмачніший шоколадний торт, який я їла – спробувавши один раз Ви в нього закохаєтесь

13 жовтня 2025 р. 14:09

Якщо Ви задумуєтесь, яку смакоту спекти на Різдвяні і Новорічні свята для своїх рідних, тоді пропоную цей шикарний рецепт, спробувавши один раз Ви в нього закохаєтесь!

Для шоколадного бісквіту:

6 яєць
250 г цукрового піску
250 г молока
250 г борошна
20 г розпушувача
80 г какао-порошку
Приготування шоколадного бісквіту:

Цілі яйця збити з цукром і дрібкою солі до утворення піни.
Влити молоко, просіяти борошно, змішане з розпушувачем і какао-порошком, ретельно перемішати.
Вилити суміш на деко розміром приблизно 30х46см, застелене силіконовим папером для випічки, розрівняти і поставити в духовку при температурі 180 °С на 25 хвилин.
Дати охолонути і розрізати навпіл, щоб вийшло два бісквітних коржа розміром 30х23 см.
Скласти бордюр з алюмінієвої фольги навколо одного з коржа, який пізніше буде утримувати крем і другий корж.
Для крему:

500 г маскарпоне
250 г збитих вершків
200 г цукрової пудри
10 г ванільного цукру
50 г молока
10 г свіжовичавленого лимонного соку
Приготування крему:

Маскарпоне і вершки покласти в миску з цукровою пудрою і ванільним цукром і збити до утворення пишної маси.
Влити молоко і лимонний сік.
Половину крему розподілити поверх першого шоколадного коржа і поставити в холодильник на півгодини.
Для шоколадного шару:

240 г чорного шоколаду
150 г збитих вершків
50 г вершкового масла
Приготування шоколадного шару:

Розтопити всі інгредієнти разом.
Після того, як він охолоне до теплого для рук, акуратно розподілити його поверх шару збитих вершків і знову поставити в холодильник на півгодини.
Зверху акуратно розподілити другу половину крему, перевернути другу половину бісквіта, накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на ніч.
На наступний день зняти поліетиленову плівку і покрити 300 г розтопленого чорного шоколаду (в якому змішані 2 ст.л. збитих вершків), який намазати ножем для намазування.
Залишити до повного застигання і нарізати на порційні шматочки і подавати до Вашого святкового столу.
Готуйте із задоволенням і нехай смакує, збережіть собі рецептик, щоб не загубити і завжди мати під рукою
 

Читайте також