Наші бабусі та дідусі їли ЦЕ щодня і були здорові: Воно очищає кишечник, знижує рівень холестерину та чудово підходить для схуднення!
Коли питаєш своїх бабусь чи прабабусь, чи пам’ятають вони цю кашу, вони кажуть: Порція теплої кукурудзяної каші з молоком.
Кукурудзяна каша в нашій країні також відома як качамак. Різновид кукурудзяного борошна (качамак), який виробляють у деяких частинах Західної Азії та Південно-Східної Європи.
Його назва походить від турецького слова kaçamak, що означає втеча. У Північній Македонії він також відомий як бакардан.
Варіації такого сніданку можуть бути різними, але в його основі повинна бути кукурудзяна крупа грубого помелу, бажано домашнього приготування.
Кукурудзяна мука містить велику кількість корисних речовин.
Це борошно є чудовим джерелом фолієвої кислоти, вітамінів B6, K і E, пантотенової кислоти, тіаміну, рибофлавіну та ніацину.
Він також може похвалитися високим вмістом фосфору, магнію, цинку, калію, міді, селену та марганцю.
Останнім часом дуже популярна «дієта з яйцями-пашот».
Дієта на качамаку заснована на заміні цією їжею сніданку і вечері, але біле борошно вживати зовсім не варто.
Зазвичай меню виглядає так:
Сніданок: каша з айраном або йогуртом
Десерт: Фрукти
Обід: суп, друга страва і салат. Або просто суп і салат, але без хліба.
Десерт: Фрукти
Вечеря: каша з айраном або йогуртом.
У 100 г каші міститься приблизно 380 калорій.
У своєму складі містить тільки натуральні речовини, тому вуглеводи і ліпіди позитивно впливають на організм людини.
Як приготувати корисну кашу?
Кашу можна приготувати двома способами. Кожен з них готується дуже просто і швидко.
Якщо ви хочете приготувати кашу першим способом, вам потрібно налити в каструлю 3 з половиною склянки води.
Потім додайте трохи соняшникової олії і дрібку солі.
Коли все закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і всипте одну чашку кукурудзяного борошна, постійно помішуючи.
При приготуванні качамаку рекомендується використовувати дерев’яну ложку, оскільки металева ложка окислюється.
До цієї смачної страви можна додати корисні насіння або улюблені овочі.
Другий спосіб приготування качамаку полягає в наступному. Налийте в каструлю півтора літра води.
Потім додаємо чайну ложку солі і чекаємо, поки вода закипить. Коли вода закипить, додайте 500 г кукурудзяного борошна.
Борошно залишиться на поверхні води. Зробіть ямку в борошні дерев’яною ложкою і дайте їй варитися на повільному вогні.
Через деякий час борошно розводять водою і смачна і корисна каша готова до вживання