«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Неймовірно смачний пиріг “тортик”, з вишні та маку – це найкраще що може бути

Думала, що, коли спекотно, солодкого не буде хотітися

Думала, що, коли спекотно, солодкого не буде хотітися помилилася… Але хотілося чогось такого, сама не знаю якого, але точно без  крему. Став у нагоді старий перепис безкремового торта, можливо, вам теж знадобиться. Зі склянкою холодного молока – саме те. Отже, тортик вихідного дня.

Тісто:

борошно – 375 г,
масло – 175 г,
сметана – 3 ст.л.,
цукор – 3 ст.л.,
дріжджі свіжі – 25 г,
жовтки – 4 шт
Приготування:
Дріжджі розтерти з цукром, щоб розчинилися.
М’яке масло перетирти з борошном, додати сметану, жовтки і дріжджову суміш.
Замісити тісто і поставити в тепло на 1 год.
Тим часом приготувати начинки. Їх буде три.

Перша начинка:

мак – 1 скл.,
родзинки – 100 г,
білки – 2 шт.,
цукор – 100 г.
Мак запарити, перетерти і вимішати з родзинками та збитими з цукром білками.

Друга начинка:

горіхи – 100 г,
білки – 2 шт.,
цукор – 100 г.
Подрібнені горіхи вимішати із збитими з цукром білками.

Третя начинка:

густе повидло/вишня в свому соці

Приготування:
У мене кругла форма d25 см.

1. Тісто розділити на 4 частини. Першу частину розкачати викласти на неї начинку з маку

2. Накрити другою частиною, яку змастити повидлом чи викласти вишні, накрити третьою частиною, на яку викласти горіхову масу.

3. Зверху накрити четвертою частиною. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 год.4. Запекти в добре розігрітій духовці при t180 до готовності (45-50 хв., орієнтуйтесь на свою духовку

Охолодити у формі.

 

Ось такий вийшов у нас тортик

Все буде Україна