Неймовірно смачний пиріг “тортик”, з вишні та маку – це найкраще що може бути

08 листопада 2025 р. 10:31

Думала, що, коли спекотно, солодкого не буде хотітися

Думала, що, коли спекотно, солодкого не буде хотітися помилилася… Але хотілося чогось такого, сама не знаю якого, але точно без  крему. Став у нагоді старий перепис безкремового торта, можливо, вам теж знадобиться. Зі склянкою холодного молока – саме те. Отже, тортик вихідного дня.

Тісто:

борошно – 375 г,
масло – 175 г,
сметана – 3 ст.л.,
цукор – 3 ст.л.,
дріжджі свіжі – 25 г,
жовтки – 4 шт
Приготування:
Дріжджі розтерти з цукром, щоб розчинилися.
М’яке масло перетирти з борошном, додати сметану, жовтки і дріжджову суміш.
Замісити тісто і поставити в тепло на 1 год.
Тим часом приготувати начинки. Їх буде три.

Перша начинка:

мак – 1 скл.,
родзинки – 100 г,
білки – 2 шт.,
цукор – 100 г.
Мак запарити, перетерти і вимішати з родзинками та збитими з цукром білками.

Друга начинка:

горіхи – 100 г,
білки – 2 шт.,
цукор – 100 г.
Подрібнені горіхи вимішати із збитими з цукром білками.

Третя начинка:

густе повидло/вишня в свому соці

Приготування:
У мене кругла форма d25 см.

1. Тісто розділити на 4 частини. Першу частину розкачати викласти на неї начинку з маку

2. Накрити другою частиною, яку змастити повидлом чи викласти вишні, накрити третьою частиною, на яку викласти горіхову масу.

3. Зверху накрити четвертою частиною. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 год.4. Запекти в добре розігрітій духовці при t180 до готовності (45-50 хв., орієнтуйтесь на свою духовку

Охолодити у формі.

 

Ось такий вийшов у нас тортик

Читайте також