Просто неперевершений торт “Мікадо”, давайте приготуємо його в домашніх умовах, він виходить неймовірно смачний, ароматний, м’якенький – зберігайте рецепт собі і порадуйте рідних цією домашньою випічкою
Для коржів:
Яйця 3 шт.
Цукор 200 гр.
Сметана 300 гр.
Сода 1 ч. л.
Олія 180 мл
Какао 3 ст. л.
Борошно 600-700 гр.(+/-)
Крем:
Вершкове масло 360 гр.
Варене згущене молоко 2 банки
Ванілін 1 упаковка або за смаком
Какао 2 ст. л.
Розтоплений шоколад 100 гр.
Додатково:
1 Плитка шоколаду для прикраси (я натерла молочний шоколад 🍫 і на дрібній тертці! Або за бажанням!
Приготування:
Яйця збиваємо з цукром 4-5 хвилин
Вводимо олію, збиваємо пару секунд.
Дорогі господині 💕 щоб бачити у стрічці рецептики, ВАЖЛИВО проявляти активність, ставити вподобайки 👍❤️, коментувати 👇та ділитись з друзями 🫶🙌 Дякую всім за розуміння та підтримку 💋💋💋
У сметану додаємо соду, перемішуємо і додаємо в яєчну масу і збити до однорідної маси пару секунд!
Просіюємо какао, збиваємо акуратно! Починаємо вводити трохи борошно і замішуємо м’яке тісто (вже без міксера)! Тільки не переборщіть з борошном!
Отримане тісто ділимо на 7 частин, розкачуємо тонко відразу на пергаменті, розколюємо вилкою і випікаємо при 180 ° 7 хвилин приблизно! Тільки не перетримайте!
Для крему: збиваємо вершкове масло з ваніліном до біла, додаємо по 1-2 ложці вареного згущеного молока, і збиваємо! Не забувайте збирати все з країв миски лопаткою! Щоби все збити однорідно! (Важливо щоб масло і згущене молоко, були кімнатної температури!!!)
Як вели все згущене молоко і збили до пишної маси, додаємо какао, збиваємо акуратно, вливаємо розтоплений шоколад і знову збиваємо до однорідності і неймовірний крем готовий! (розтопила шоколад у мікрохвильовій печі імпульсіями 10-20 сек.)
Збираємо торт “Мікадо”: корж-крем-корж, так до закінчення коржів, зверху торт промащуємо кремом і натираємо на дрібній терці шоколад.
Готовий торт відправляємо до холодильника щонайменше на 5 годин! А краще на ніч
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!