Ніжні еклери на соняшниковій олії та воді
Щоб еклери вийшли, просто дотримуйтесь інструкцій змішування інгредієнтів і дотримуйтесь правил випікання.
Інгредієнти:
Вода – 200 мл
Соняшникова олія – 100 мл
Сіль – 1 дрібка
Цукор – 1 ч. л.
Пшеничне борошно – 160 г
Яйце – 5 шт.
Приготування:
У невелику каструлю вилийте воду та олію. Додайте сіль та цукор. Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння. У киплячу суміш висипте борошно і при безперервному перемішуванні лопаткою розітріть всі грудочки. Це триватиме приблизно 1,5 – 2 хвилини.
У заварне тісто, що остигло, введіть яйця: по одному. Щораз інтенсивно і ретельно перемішуйте масу. Тісто має вийти однорідним, гладким та тягучим. При цьому трохи буде стікати з лопатки.
Деко застеліть пергаментом. Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою «зірочка». Видавлюйте тісто з мішка на лист на відстані приблизно 3 см, щоб еклери при випіканні не злиплися.
Деко поставте в розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Випікайте 15 хвилин. Після цього зменште температуру до 180 градусів і готуйте ще 25 хвилин. Двері духовки не відчиняйте!
Дістаньте лист з духовки, остудіть еклери і наповніть кремом або начинкою за смаком
Сподіваємося, ви надихнулися рецептом настільки, щоб найближчим часом напекти гору смакоти. Радуйте свою сім’ю домашніми еклерами, впевнені, у вас вийде смачно!