«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ніжний і затишний Морквяний Торт Тістечко – ідеальна осіння випічка.

Ніжний і затишний Морквяний Торт Тістечко – ідеальна осіння випічка. Сьогодні готуємо домашні морквяні тістечка або торт

Вони виходять неймовірно смачними, м’якими, вологими і ароматними! Коли восени за вікном дощ, хочеться зігрітися гарячою чашкою чаю з ароматною і затишною домашньою випічкою. Цей тортик просто ідеальний в холодну пору року! Рекомендую!

Інгредієнти:

Для тіста:
Яйця – 3 шт.
Морква терта – 300 г
Яблучне пюре / сметана – 220 г
Олія – 90 г
Цукор – 200 г
Борошно – 200 г
Сода – 1 ч.л. ( або 2 ч.л. розпушувача )
Сіль – 0,5 ч.л.
Ванілін – щіпка
Цедра апельсина – 1 ч.л.
Імбир – 0,5 ч.л.
Кориця – 0,5 ч.л.
Волоські горіхи – 50 г
Для крему:

Сметана 25-30% — 300 г ( або відважити сметану, щоб скла сироватка )
Вершкове масло – 160 г
Цукрова пудра – 120 г
Ванілін – щіпка
Спосіб приготування:

Духовку ставимо розігріватися до 180 градусів, а деко застилаємо пергаментним папером, тому що тісто ми приготуємо дуже швидко. Волоські горіхи краще підсушити в духовці (щоб вони краще розкрили свій аромат).

У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 0,5 ч.л. солі, цукор, ванілін і добре перемішуємо вінчиком.

 

Додаємо олію і яблучне пюре ( його можна замінити сметаною, але з яблучним пюре виходить більш цікавий смак ). Ще раз перемішуємо вінчиком.

 


Борошно змішуємо з содою і спеціями ( кориця, імбир, апельсинова цедра ). Просіюємо борошно в два прийоми до решти інгредієнтів, замішуючи тісто.

Моркву натираємо на дрібній терці і додаємо в тісто. Так само в тісто додаємо подрібнені волоські горіхи.

 

Все добре перемішуємо. Наше тісто готове!

 

Тісто перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, розділимо рівним шаром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Готовий корж перекладаємо на інший лист пергаментного паперу і знімаємо пергамент, на якому він випікався. Ми залишаємо корж повністю охолонути.

 

Поки корж остигає, приготуємо  крем.

Сметана і вершкове масло повинні бути однаковою температури, так що дістаньте їх з холодильника заздалегідь.

У миску додаємо цукрову пудру, ванілін і розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо лопаточкою, а потім збиваємо міксером до пишності.

Тепер додаємо в крем по 1 ч.л. сметани, продовжуючи збивати. Збиваємо до тих пір, поки вся сметана не вмішається в крем. Сметану треба додавати по трішки, щоб крем вийшов гладким і однорідним.

 

Готовий крем прибираємо в холодильник, щоб він охолов і став більш густим.

 

У коржа підрізаємо краї, їх ми пізніше подрібнено і прикрасимо торт зверху. Корж розрізаємо на 3 частини.

Охолоджений крем ділимо на три частини. Частину крему перекладаємо в кондитерський мішок, або пакет, зрізаємо куточок, відсаджуємо крем на корж і вирівнюємо.

 

Накриваємо другим коржем, знову змащуємо кремом. Таким чином збираємо весь тортик.

 

Обрізки бісквіта подрібнюємо в блендері ( можна додати трохи підсушених волоських горіхів і подрібнити все разом ) і обсипаємо тортик зверху.

Прибираємо торт в холодильник на кілька годин, щоб він просочився.

 

Готовий торт розрізаємо на порційні тістечка!

 

Смачного!

Якщо вам сподобався рецепт, ставте лайк і підписуйтесь на мій канал! Попереду буде багато цікавого!

Все буде Україна