Ніжний пиріг з сиром: здобний бездріжджовий пиріг з сирною начинкою, так просто готується, і виглядає красиво, що і торта не треба
Інгредієнти:
Тісто:
500 г борошна в / г + на підпил
200 г вершкового масла або маргарину
180 г цукру
10 г розпушувача
1/2 ч. л. ванілін або ванільний цукор
2 яйця + білок
150 г сметани
НАЧИНКА
500 – 600 г сиру
130 – 150 г цукру
2 ст. л. крохмаль
ванілін або ванільний цукор
2 яйця
Додатково:
1 жовток для змащування
Випічка: 200 ° C 50 – 55 хвилин
Форма діаметр 28 см, висота 3,5 см
Приготування:
Приготуємо тісто. З’єднуємо рідкі інгредієнти, в миску відправляємо 2 яйця і 1 білок, а жовток залишаємо для змащення пирога. Додаємо 180 г – 200 г цукру, 150 г сметани.
Все добре перемішуємо прибираємо в сторонку.
У миску в якій будемо замішувати тісто насипаємо 500 г просіяної борошна вищого ґатунку, обмокуємо в борошно і натираємо на великій терці 200 г маргарину або вершкового масла.
Додаємо 1 ч. л. ванільного цукру або 1/2 ч. л. ваніліну, пакетик розпушувача 10 г і перетираємо в крихту.
З’єднуємо з рідкими інгредієнтами. Перемішуємо.Викладаємо на стіл підпилений борошном, замішуємо м’яке тісто.
Викладаємо на стіл підпилений борошном, замішуємо м’яке тісто.
Прибираємо в холодильник, а поки підготуємо начинку.
Беремо сир 500 – 600 г, чим жирніше сир тим смачніше. Додаємо до нього 2 яйця, півсклянки цукру, перемішуємо і перетираємо блендером
До протертого сиру додаємо 2 ст. л. крохмалю, перемішуємо щоб розійшовся крохмаль.
При бажанні, в сирну начинку можна додати цедру лимона або апельсина, шматочки нарізаної кураги або промиті і підсушені родзинки, але в цьому випадку, скоротіть кількість цукру.
Пиріг прекрасно ріжеться, відмінно тримає форму, тісто не забите і рівномірно пропечене. Смак пирога в міру солодкий, з приємною ванільно-сирною начинкою. Таке частування припаде до смаку всім любителям сирної випічки.
Якщо залишилися питання пишіть в коментарях.