Ніжний сирний пиріг з пісочного тіста: готується досить швидко і просто
Ідеально підійде для сімейного чаювання.
Пропонуємо вам приготувати смачний пиріг. Виходить він ніжним з приємною сирною начинкою і легкою соковитістю ягід, інформує Ukr.Media.
Необхідні продукти:
280 грамів пшеничного борошна
180 грамів цукру
150 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
2 курячих яйця
100 грамів сметани
8 грамів ванільного цукру
600 грамів сиру
1 столова ложка крохмалю
щіпка солі
фрукти або ягоди
Починаємо приготування:
У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло (120 г), додаємо до нього борошно (220 г), ванільний цукор, цукор (2 ст.л.), сіль і розпушувач. Все добре перетираємо в крихту. Додаємо в масу 2 жовтки, сметану (1 ч.л.) і збираємо тісто в грудку. Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
У чашку кладемо сир, додаємо цукор і перетираємо товкачем. Додаємо сметану і ще раз перетираємо.
У білки додаємо дрібку солі і збиваємо до стійких піків і додаємо до сирної маси. Туди ж всипаємо крохмаль і все добре перемішуємо.
Беремо форму для випічки і застилаємо пергаментним папером. Викладаємо приготоване тісто і розподіляємо його формуючи бортики.
Зверху викладаємо будь-які фрукти чи ягоди і зверху викладаємо сирну масу.
Масло, що залишилося кладемо в миску, додаємо цукор (60 г) і борошно (60 г). Все перетираємо в крихту. Присипаємо пиріг
Відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо, потім дістаємо з форми і подаємо до столу.
Приємного апетиту!