Ніжний та ароматний Краківський сирник по-домашньому.

12 травня 2025 р. 22:37

Готувати краківський сирник дуже просто й не займає багато часу.

Десерт виходить ніжний, ароматний та неймовірно смачний, а також корисний. Діти будуть в захваті.Складові:

 

Сирна маса:

 

М’який сир 1 кг.;

Вершкове масло 200 гр.;

Цукор пісок 250 гр.;

Вершки 33% 100 мл.;

Яйця курячі 6 шт.;

Крохмаль кукурудзяний 40 гр.;

Манна крупа 40 гр.;

Родзинки 120 гр.;

Ром 50 мл.

Тісто:

 

Борошно пшеничне 250 гр.;

Масло вершкове 120 гр.;

Яйця курячі 1 шт.;

Жовток курячий 1 шт.;

Цукор пісок 100 гр.

Глазур:

 

Пудра цукрова 150 гр.;

Сік лимонний 1 ст. л.;

Окріп 3 ст. л.;

Цукати 20 гр.

Спосіб приготування:

 

Залийте родзинки окропом, залиште на 3 хвилини, злийте воду та залийте ромом й відставте настоюватись.

Для приготування тіста розітріть охолодже

не масло з борошном в крихту.Додайте яйце, цукор та ретельно перемішайте до однорідності.

Загорніть в харчову плівку та перекладіть у холодильник на пів години.

Розкатайте 2/3 тіста в тонкий пласт та викладіть у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.

Поколіть тісто виделкою, щоб воно не здувалося.

Протріть сир через сито двічі або ретельно подрібніть блендером.

Покладіть в чашу для міксера м’яке масло та цукор й збийте до побіління.

Не зупиняючись збивати додайте сир, вершки та по одному яйця.

Потім всипте крохмаль та манку й перемішайте до однорідного стану.

Додайте до сирної маси відціджені родзинки та перекладіть у підготовлену форму з тістом.

Тісто, що залишилося, тонко розкатайте та поріжте на смужки, які потім викладіть на сирник у вигляді сітки.

Випікай 10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці, а потім зменште температуру до 150 градусів та готуйте приблизно 1,5 години. Сирник повинен повністю схопитися та зарум’янитися.

 

Вимкніть підігрів, відчиніть духовку та залиште в ній готову страву остигати до кімнатної температури.

Загорніть у харчову плівку разом з формою та поставте на ніч в холодильник.

Змішайте пудру, лимонний сік та окріп до однорідної маси.

Дістаньте обережно сирник з форми, полийте глазур’ю та посипте цукатами.

Готуйте смачний чай та пригощайте рідних неймовірним сирним десертом.

 

Насолоджуйтеся!

Читайте також