Десерт виходить ніжний, ароматний та неймовірно смачний, а також корисний. Діти будуть в захваті.Складові:
Сирна маса:
М’який сир 1 кг.;
Вершкове масло 200 гр.;
Цукор пісок 250 гр.;
Вершки 33% 100 мл.;
Яйця курячі 6 шт.;
Крохмаль кукурудзяний 40 гр.;
Манна крупа 40 гр.;
Родзинки 120 гр.;
Ром 50 мл.
Тісто:
Борошно пшеничне 250 гр.;
Масло вершкове 120 гр.;
Яйця курячі 1 шт.;
Жовток курячий 1 шт.;
Цукор пісок 100 гр.
Глазур:
Пудра цукрова 150 гр.;
Сік лимонний 1 ст. л.;
Окріп 3 ст. л.;
Цукати 20 гр.
Спосіб приготування:
Залийте родзинки окропом, залиште на 3 хвилини, злийте воду та залийте ромом й відставте настоюватись.
Для приготування тіста розітріть охолодже
не масло з борошном в крихту.Додайте яйце, цукор та ретельно перемішайте до однорідності.
Загорніть в харчову плівку та перекладіть у холодильник на пів години.
Розкатайте 2/3 тіста в тонкий пласт та викладіть у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.
Поколіть тісто виделкою, щоб воно не здувалося.
Протріть сир через сито двічі або ретельно подрібніть блендером.
Покладіть в чашу для міксера м’яке масло та цукор й збийте до побіління.
Не зупиняючись збивати додайте сир, вершки та по одному яйця.
Потім всипте крохмаль та манку й перемішайте до однорідного стану.
Додайте до сирної маси відціджені родзинки та перекладіть у підготовлену форму з тістом.
Тісто, що залишилося, тонко розкатайте та поріжте на смужки, які потім викладіть на сирник у вигляді сітки.
Випікай 10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці, а потім зменште температуру до 150 градусів та готуйте приблизно 1,5 години. Сирник повинен повністю схопитися та зарум’янитися.
Вимкніть підігрів, відчиніть духовку та залиште в ній готову страву остигати до кімнатної температури.
Загорніть у харчову плівку разом з формою та поставте на ніч в холодильник.
Змішайте пудру, лимонний сік та окріп до однорідної маси.
Дістаньте обережно сирник з форми, полийте глазур’ю та посипте цукатами.
Готуйте смачний чай та пригощайте рідних неймовірним сирним десертом.
Насолоджуйтеся!