«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нове дихання старому рецепту! Смачний пісочний пляцок «Біла акація» за рецептом української господині

Нове дихання старому рецепту… 🍰 Смачний пісочний пляцок «Біла акація».

Нове дихання старому рецепту… 🍰 Смачний пісочний пляцок «Біла акація».

ІНГРЕДІЄНТИ

Коржі:

540 г борошна
12 г розпушувача
200 г цукрової пудри
300 г маргарину
4 жовтки
100 г сметани
40 г какао
100 г арахісу
Крем:

400 г масла
380 г згущеного молока
20 г ванільного цукру
Макова начинка:

50 г масла
150 г варення
100 г цукру
20 г ванільного цукру
лимонної цедри
150 г маку (+300 мл молока для запарювання)
40 г крохмалю
40 мл води
ПРИГОТУВАННЯ:

Коржі:

1. До борошна додати розпушувач, цукрову пудру та потертий маргарин, злегка перетерти. Далі жовтки, сметану, замісити тісто.

2. Тісто розділити на 1/3 та 2/3 частини. До 1/3 частини тіста додати какао та вимішати до однорідності. Тісто розділити пополам, розкачати на два коржі (форма 20×20 см) та випікати 15 хв при 175 °С.

3. Світле тісто розділити на 3 рівні частини та розкачати на 3 коржі (форма 20×20 см), кожне тісто посипати 1/3 частини арахісу, втиснувши його в тісто. Випікати коржі 15 хв при 175 °С.

Крем:

М’яке масло збивати до пухкої маси міксером на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко. Додати ванільний цукор та знову збити.

Макова начинка:

1. Мак запарити, як вказано у відео-рецепті за посиланням зверху.

2. Розтопити масло, додати варення, ванільний та звичайний цукор, лимонну цедру, холодний запарений мак, варити 2-3 хв. У холодній воді розчинити крохмаль та влити у макову суміш, варити 2-3 хв.


Складання:

Гарячу макову суміш викласти порівну на два спечені темні коржі, охолодити.

Послідовність:

– світлий корж
– ¼ крему
– темний корж з маковою начинкою
– ¼ крему
– світлий корж
– ¼ крему
– темний корж з маковою начинкою
– ¼ крему
– світлий корж


У холодильник на 12-24 год.


 

Все буде Україна