Нове дихання старому рецепту… 🍰 Смачний пісочний пляцок «Біла акація».
ІНГРЕДІЄНТИ
Коржі:
540 г борошна
12 г розпушувача
200 г цукрової пудри
300 г маргарину
4 жовтки
100 г сметани
40 г какао
100 г арахісу
Крем:
400 г масла
380 г згущеного молока
20 г ванільного цукру
Макова начинка:
50 г масла
150 г варення
100 г цукру
20 г ванільного цукру
лимонної цедри
150 г маку (+300 мл молока для запарювання)
40 г крохмалю
40 мл води
ПРИГОТУВАННЯ:
Коржі:
1. До борошна додати розпушувач, цукрову пудру та потертий маргарин, злегка перетерти. Далі жовтки, сметану, замісити тісто.
2. Тісто розділити на 1/3 та 2/3 частини. До 1/3 частини тіста додати какао та вимішати до однорідності. Тісто розділити пополам, розкачати на два коржі (форма 20×20 см) та випікати 15 хв при 175 °С.
3. Світле тісто розділити на 3 рівні частини та розкачати на 3 коржі (форма 20×20 см), кожне тісто посипати 1/3 частини арахісу, втиснувши його в тісто. Випікати коржі 15 хв при 175 °С.
Крем:
М’яке масло збивати до пухкої маси міксером на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко. Додати ванільний цукор та знову збити.
Макова начинка:
1. Мак запарити, як вказано у відео-рецепті за посиланням зверху.
2. Розтопити масло, додати варення, ванільний та звичайний цукор, лимонну цедру, холодний запарений мак, варити 2-3 хв. У холодній воді розчинити крохмаль та влити у макову суміш, варити 2-3 хв.
Складання:
Гарячу макову суміш викласти порівну на два спечені темні коржі, охолодити.
Послідовність:
– світлий корж
– ¼ крему
– темний корж з маковою начинкою
– ¼ крему
– світлий корж
– ¼ крему
– темний корж з маковою начинкою
– ¼ крему
– світлий корж
У холодильник на 12-24 год.