Печені яблука — чудові рецепти, корисного і смачного десерту.
Ви полюбляєте смачні десерти, але через стан здоров’я або зайву вагу вимушені відмовитися від них. Але є багато рецептів корисних і смачних десертів і один із них печені яблука. Різновидів приготування декілька і ми з Вами ними поділимося.
Яблука з чорносливом і сметаною.
Інгредієнти:
Чорнослив 50 гр.;
Сметана 15-20% 3 ст. л.;
Цукор пісок 1,5 ст. л.;
Яблука 5 шт.
Спосіб приготування:
Промийте і залийте окропом чорнослив.
Через 15 хвилин поріжте його маленькими шматочками. Додайте сметану та цукор.
Помийте яблука, відріжте верх, низ та серцевину.
На висланий фольгою деко покладіть яблука. Наповніть середину сумішшю з чорносливом. Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Яблука в карамелі.
Інгредієнти:
Яблука 7 шт.;
Сік лимону 1 ст. л.;
Кориця 2 ч. л.;
Морська сіль 0,5 ч. л.;
Борошно пшеничне 3 ст. л.;
Цукор коричневий 330 гр.;
Масло вершкове 115 гр.;
Цукор пісок 100 гр.
Спосіб приготування:
Помийте, почистьте та поріжте кубиками яблука. Полийте соком лимона. Додайте 1 ч. л. кориці, сіль, борошно 2 ст. л. та коричневий цукор 220 грамів. Ретельно перемішайте і покладіть в форму для запікання.
Змішайте порізане шматочками масло з борошном, цукром, корицею і коричневим цукром. Додайте рівним шаром до яблук.
Розігрійте до 180 градусів духовку та поставте туди форму з яблуками. Запікайте 45 хвилин. Дайте охолонути. Тверда карамель та м’які яблука — надзвичайно смачно.
Вівсянка, горіхи та яблука.
Інгредієнти:
Яблука 4 шт.;
Масло вершкове 120 гр.;
Пластівці вівсяні 4 ст. л.;
Коричневий цукор 4 ст. л.;
Горіхи волоські 3 ст. л.;
Кориця 1 ч. л.;
Горіх мускатний мелений 0,25 ч. л.;
Щіпка солі.
Спосіб приготування:
Помийте яблука, відріжте верх, низ та серцевину.
Змішайте м’яке масло, пластівці, цукор, сіль, корицю, попередньо просмажені і порізані волоські горіхи та мускатний горіх.
Нафаршируйте сумішшю яблука, перекладіть у форму і вкрийте фольгою.
Розігрійте духовку до 190 градусів і запікайте 30 хвилин, потім заберіть фольгу і готуйте ще 20 хвилин.
Яблука з сиром і безе.
Інгредієнти:
Яблука 4 шт.;
Банан 0,5 шт.;
Сир м’який 100 гр.;
Цукор пісок 2 ст. л.;
Білок яєчний 1 шт.
Спосіб приготування:
Помийте яблука, відріжте верх, низ та серцевину. Покладіть на деко.
Покладіть в чашу блендера сир і банан. Збийте до однорідної маси.
Нафаршируйте сирною сумішшю яблука та посипте цукром.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте 10 хвилин.
В міксері починайте збивати білок і не зупиняючись додавайте по 1 чайній ложці цукор.
Покладіть на кожне яблуко збиту меренгу та запікайте 20 хвилин при 120 градусах.
Печені яблука та курага.
Інгредієнти:
Коричневий цукор 100 гр.;
Цукор пісок 50 гр.;
Вода чиста 80 мл.;
Яблука 4 шт.;
Курага 100 гр.;
Кориця 0,5 ч. л.;
Імбир 0,5 ч. л.;
Масло вершкове 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Змішайте цукор пісок і воду та вилийте в форму.
Помийте яблука, відріжте верх і низ та почистьте від м’якоті.
Поріжте курагу на кубики, додайте коричневий цукор, імбир та корицю. Добре перемішайте.
Нафаршируйте сумішшю яблука та покладіть в форму.
На яблука покладіть по шматочку масла та випікайте при 180 градусах 50 хвилин.
Перед подачею на стіл, облийте кожне яблуко сиропом.
Яблука з родзинками в горіховій паніровці.
Інгредієнти:
Родзинки 50 гр.;
Ром 50 мл.;
Яблука 4 шт.;
Лимон 1 шт.;
Мигдаль 30 гр.;
Горіхи волоські 30 гр.;
Фундук 30 гр.;
Коричневий цукор 60 гр.;
Кориця 1 ч. л.;
Масло вершкове 60 гр.;
Корична паличка 4 шт.
Спосіб приготування:
Замочіть родзинки в ромі.
Помийте та виберіть серцевину з яблук. Полийте їх соком лимона.
3 види горіхів подрібніть та додайте 30 гр. коричневого цукру і корицю.
На форму змащену маслом покладіть яблука попередньо змащені маслом і запаніровані в горіхах.
Родзинки, 20 грамів масла і цукор ретельно перемішайте.
Нафаршируйте сумішшю яблука та вставте в кожне коричну паличку.
Розігрійте до 180 градусів духовку та запікайте 30 хвилин.
Приємного апетиту!