Печиво “Мушля в шоколаді” – готуємо легко та швидко. Неповторний смак домашньої випічки
Для тіста знадобиться:
- 2 яйця;
- 80 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 80 г масла кімнатної температури;
- 1 ч. л. розпушувачу;
- 50 г кукурудзяного крохмалю;
- 250 г борошна;
- дрібка солі
Для прикраси:
- 100 г шоколаду (я брала молочний)
- 50 г очищених горіхів (смакує з грецьким чи мигдалем)
Фотоінструкція:
У мисці змішати віночком до однорідної маси: яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, олія, розпушувач
Просіяти крохмаль, борошно і невеликими порціями ввести в рідку суміш.
Тісто м’яке і не липне до рук. Поставити тісто в холодильник на 20 хвилин.З тіста зробити такі кульки і розплющити. Зробити легкі надрізи ножем, як показано на фото
Викласти на деко, застелене пергаментом. Відправити у розігріту духовку до 200 градусів на 10-13 хвилин.
Поки печиво “відпочиває” після запікання, раджу приготувати прикраси для ньогоШоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.Горіхи пересипаю у пакет і ретельно відбиваю за допомогою качалкиВмочити край печива в розтоплений шоколад і відразу горіхову крихтуВикласти на пергамент і почекати, поки застигне шоколадДо речі, моя порада – якщо у вас залишився розтоплений шоколад, викладіть його в мішок кондитерський і зав’яжіть. Коли потрібно прикрасити якесь печиво, просто опустіть зав’язаний мішок в гарячу воду і дочекайтеся, поки шоколад розтопиться.