«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Печиво “Мушля в шоколаді” – готуємо легко та швидко. Неповторний смак домашньої випічки

У мене це печиво завжди асоціюється з морем та відпусткою. Тому раджу приготувати цю смакоту і спробувати. Що чоловік, що онуки обожнюють печиво та просять постійно пекти. А мені за радість потішити рідних такими смаколиками

Для тіста знадобиться: 

  • 2 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 80 г  масла кімнатної температури;
  • 1 ч. л. розпушувачу;
  •  50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 250 г борошна;
  • дрібка солі 

Для прикраси:

  • 100 г шоколаду (я брала молочний)
  • 50 г очищених горіхів (смакує з грецьким чи мигдалем) 

Фотоінструкція: 

У мисці змішати віночком до однорідної маси: яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, олія, розпушувач

Просіяти крохмаль, борошно і невеликими порціями ввести в рідку суміш. 

Тісто м’яке і не липне до рук. Поставити тісто в холодильник на 20 хвилин.З тіста зробити такі кульки і розплющити. Зробити легкі надрізи ножем, як показано на фото

Викласти на деко, застелене пергаментом. Відправити у розігріту духовку до 200 градусів на 10-13 хвилин.

Поки печиво “відпочиває” після запікання, раджу приготувати прикраси для ньогоШоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.Горіхи пересипаю у пакет і ретельно відбиваю за допомогою качалкиВмочити край печива в розтоплений шоколад і відразу горіхову крихтуВикласти на пергамент і почекати, поки застигне шоколадДо речі, моя порада – якщо у вас залишився розтоплений шоколад, викладіть його в мішок кондитерський і зав’яжіть. Коли потрібно прикрасити якесь печиво, просто опустіть зав’язаний мішок в гарячу воду і дочекайтеся, поки шоколад розтопиться. 

Все буде Україна