Перець фарширований баклажанами на зиму: нереально смачний рецепт (без солі)
Неймовірно смачний рецепт заготовки перцю на зиму. Перець фарширований баклажанами – це дуже класна закуска, яка за кілька років полюбилась всім моїм рідним і знайомим. Зберігайте рецепт – це дуже смачно!
Інгредієнти:
Болгарський перець – 2 кг
Баклажани – 1,5 кг.
Помідори – 2 кг.
Часник – 2 головки.
Цукор – 2 склянки
Оцет 9% – 1 склянки
Олія – 100 грам
Приготування:
Я брала довільну кількість перцю та баклажанів! Більше, ніж зазначено в розкладці, і маринаду робила вдвічі більше.
Болгарський перець вимити, вирізати серединку і залити окропом на 15-20 хвилин для розм’якшення.
Баклажани нарізати тонкими пластинками, посолити та залишити на 20 хвилин.
Потім баклажани промити, обсушити і обсмажити на сковороді в олії.
Коли баклажани охолонуть, змастити їх роздавленим часником і згорнути в рулетики.
Рулетиками, що вийшли, нафарширувати перець.
Потім укласти фарширований перець в стерилізовані банки.
Далі готуємо маринад:
Помідори подрібнити у блендері або м’ясорубці.
Додати цукор, оцет та олію.
Проварити маринад 10 хвилин і залити ним фарширований перець.
Накрити банки стерилізованими кришками та поставити стерилізуватися.
Літрові банки стерилізувати 40 хвилин, після чого закатати і перевернути догори дном
Зберігаю у коморі. Відкривши таку баночку зимою – насолодиться кожен!
Друзі, а Вам сподобався рецепт? Пишіть в коментарях свої питання, поради і пропозиції і підписуйтесь на нашу сторіночку, в нас тільки смачні, прості і перевірені рецепти – заздалегідь дякую!