«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Перлина серед десертів! Знайшла рецепт у вицвілій газеті з 1920 року

Рецепт пляцка я знайшла у старій бабусиній газеті, коли прибиралась в неї на дачі.

Спробувала повторити і вийшло просто щось нереально смачне. Всі домашні оцінили на 10 з 10-ти. Вирішила і з вами поділитись рецептиком.

Інгредієнти:

Бісквіт: (форма 24*24 см)

Яйця – 3 шт

Сіль – щіпка
Цукор – 130 грам
Молоко – 150 мл
Рослинна олія – 150 мл
Борошно – 280 грам
Розпушувач – 10 грам
Какао – 15 грам
Молоко – 2 ст.л.
Малина – 300 грам
Крем:

Яйце – 1 шт

Цукор – 60 грам
Кукурудзяний крохмаль – 25 грам
Молоко – 300 мл
Ванільний цукор – 1 ч.л.
Вершкове масло – 150 грам
Глазур:

Шоколад – 100 грам
Молоко – 50 мл
Вершкове масло – 25 грам
Приготування:

Для початку приготуємо бісквіт: до яєць додаємо сіль, цукор і взбиваємо міксером 5-8 хвилин до утворення пишної маси.

Додаємо 150 мл молока, олію, перемішуємо.

Далі поступово вводимо просіяне борошно разом з розпушувачем.


Замішуємо тісто на бісквіт.
Ділимо масу на 2 частини. До першої додаємо какао, 2 ст.л. молока і замішуємо шоколадне тісто
У форму, застелену пергаментом виливаємо 2 частину тіста (біле тісто), розрівнюємо лопаткою і викладаємо зверху 1 шоколадне тісто, теж акуратно розрівнюємо його
Зверху викладаємо хаотично малину і ставимо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин
Остуджуємо у формі

Тепер приготуємо крем: до яйця додаємо цукор, взбиваємо вінчиком. Всипаємо кукурудзяний крохмаль, молоко і далі мішаємо
Ставимо масу на маленький вогонь і варимо до загусання, постійно помішуючи
Знімаємо з вогню, додаємо ванільний цукор, перемішуємо. Даємо йому охолонути під харчовою плівкою
Вершкове масло взбиваємо до пишності і додаємо до нього нашу заварну основу. Взбиваємо і наш крем готовий.
Викладаємо крем поверх бісквіта, розрівнюємо лопаткою і ставимо в холодильник на 30 хвилин

Тепер глазур: до шоколаду додаємо молоко і вершкове масло розтоплюємо масу у мікрохвильовці.

Поливаємо глазур’ю зверху наш пляцок і ставимо в холодильник на 2-3 години.

Виймаємо з форми і смакуємо, не забудьте пригостити всі рідних, їм точно прийдеться до смаку цей пляцок. Розріз в нього просто нереальний.


 

Все буде Україна